Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 22 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: geen aftrek betaling binnen houdsterstructuur van fiscalist in accountants- en advieskantoor
De Belastingdienst is door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch in het gelijk gesteld in een zaak die een in België woonachtige belastingadviseur had aangespannen over de vpb-aanslag die een van zijn vennootschappen opgelegd had gekregen. De belastingadviseur bracht met zijn in België gevestigde BVBA € 106.352 in rekening bij een in Nederland gevestigde BV van hem.
Lees verder »
De Jong & Laan neemt 5BAR Assurance over
Na de recente aansluiting van Marshoek bij de Jong & Laan voegt nu ook 5BAR Assurance zich bij de ambitieuze accountants- en adviesorganisatie. 5BAR Assurance is gevestigd in Utrecht en levert assurance– en adviesdiensten aan middelgrote en grote ondernemingen die veelal internationaal opereren. Met deze nieuwe aansluiting versterkt de Jong & Laan haar controletak en […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat betekent het als er sprake is van een vpb-plicht? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 21 september online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Nieuw belastingverdrag met België: onder meer aanpassingen voor geëmigreerde dga’s en grenswerkers
Staatssecretaris Van Rij, de Belgische minister van Financiën Van Peteghem en de Vlaamse minister van Financiën Van Diependaele hebben woensdag in Brussel het nieuwe belastingverdrag tussen Nederland en België ondertekend.
Lees verder »
Attractiepark krijgt gelijk: spellenkraam is attractie, verlaagd btw-tarief van toepassing
Eendjes hengelen en basketbalwerpen in een spellenkraam in een attractiepark gelden niet als attractie, vond de Belastingdienst. Er moet een aparte vergoeding worden betaald en dus is geen sprake van een integrerend onderdeel van het attractiepark, voerde de inspecteur daarnaast aan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontslag van A tot Z

Hoe kun je op de juiste grond en juiste wijze een arbeidsovereenkomst beëindigen? Welke stappen moet je hierbij zetten? Wat moet je weten van de transitievergoeding en de billijke vergoeding? Hoe werken de procedures met wederzijds goedvinden, procedure bij UWV of procedure bij de kantonrechter? Kirsten Roskam praat je bij op 21 september.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I De werkplek als de beste leerschool
De medewerkers van accountantskantoor Lansigt voelen zich nauw verbonden met hun klanten, maar ook met elkaar. Betrokkenheid op de werkvloer geeft vertrouwen om jezelf te ontwikkelen, weten relatiebeheerders Daniëlle Mourits en Rick Begeer.
Lees verder »
Boete voor trustkantoor Lewben wegens niet uitvoeren van audits
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een boete van 10.000 euro opgelegd aan het trustkantoor Lewben Netherlands BV, omdat Lewben in de periode van 1 januari 2019 tot 7 september 2021 geen audits heeft laten uitvoeren. Dat gebeurde al op 19 januari, maar DNB maakt de sanctie nu bekend.
Lees verder »
Compensatie bij de overstap naar de nieuwe pensioenwet
De overstap naar het nieuwe pensioenstelsel brengt compensatievragen met zich mee, zowel bij pensioenfondsen als bij verzekerde regelingen. Om de compensatie zoveel mogelijk in de pensioenregeling terecht te laten komen, is in de Wtp de mogelijkheid opgenomen om gedurende een periode van maximaal tien jaar jaarlijks een extra premie van 3% in te leggen in de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De impact van een cyberaanval op de continuïteit van een bedrijf

In een van onze eerdere blogs spraken we al over de verregaande impact van een hack op de jaarrekening van een bedrijf. Maar wat kunnen de gevolgen van een cyberaanval zijn voor de continuïteit van uw onderneming?

Lees verder »
Ongerealiseerd valutaverlies op koopsom vliegtuig niet aftrekbaar
Bij een bedrijfsmiddel kan een valutaverlies of -winst pas in aanmerking worden genomen op het moment van levering dan wel eerdere volledige betaling. Het is niet mogelijk hier al in het jaar van aanbetaling rekening mee te houden, beslist de Hoge Raad op het beroep in cassatie tegen de uitspraak van het Gerechtshof Den Haag.
Lees verder »
Ruim ton groothandel belandt in faillissement geldtransporteur
De bestuurders van het failliete geldtransportbedrijf RCCS zijn niet aansprakelijk voor de schade van een klant, een groothandel in voedings- en genotsmiddelen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld. De groothandel verweet de bestuurders van het failliete bedrijf dat ze afgegeven geld voor transport hadden verduisterd door dit aan andere klanten uit te keren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bijna verdrievoudiging aantal bezwaren tegen WOZ-waarden
Accountant die jarenlang geen aangiftes deed naar Hoge Raad over gebruikelijk loon en boetes
Privégegevens bedrijfslaptop op USB-stick gezet: ontslag onterecht
Europees onderzoek naar grensoverschrijdende btw-fraude autobranche
OPLEIDINGEN
HBO Associate degree Accountancy
Markus Verbeek Praehep
5 juli 2023
Arbeid en Recht (3)
Fiscount
4 september 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: rapportages maken
Accountancy Vanmorgen
21 september 2023
VACATURES
Belastingadviseur
Flynth
Heerhugowaard
Assistent-Accountant (zelfstandig)
KRC Van Elderen
Zwolle
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MTH
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN