Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 27 januari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Minister Dekker enthousiast over experiment advocatuur, wel kanttekeningen bij nieuwe aanbieders
Hoewel lang niet iedereen enthousiast wordt bij het idee dat accountants staan te trappelen om zich in de juridische markt te begeven juicht minister Dekker voor Rechtsbescherming een eerste experiment dat door de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) is aangekondigd toe. Wel plaatst Dekker enkele kanttekeningen bij het betreden van de juridische markt door nieuwe […]
Lees verder »
Hof: geen ernstige fouten bij voeren boekhouding als klant zelf niks aanlevert
Een voormalige klant van het Rotterdamse administratie- en belastingadvieskantoor &Dutilh heeft op een bijzondere manier geprobeerd om onder betaling van bijna €12.000 aan openstaande facturen uit te komen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kennis verdiepen op het gebied van familiebedrijven doe je met relevante e-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
Avondklok en de werkgeversverklaring: hoe zit het precies?
Tijdens de afgelopen zaterdag ingevoerde avondklok is het verboden om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends buiten te zijn. Werknemers mogen alleen met een formulier werkgeversverklaring en een eigen verklaring naar buiten. Hoe werkt dat precies?
Lees verder »
Frauderende vermogensbeheerder krijgt jarenlange celstraf opgelegd
Een 58-jarige man uit Breda is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar. Jarenlang verrijkte hij zichzelf door als vermogensbeheerder grote geldbedragen van zijn cliënten te verduisteren, crimineel geld wit te wassen en valsheid in geschrifte te plegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internet is booming business, maar hoe zit het met de btw?

Hoe weet je of de afnemer een particulier of een ondernemer is? Hoe moet de factuur eruitzien? Op 1 juli 2021 gaat er van alles wijzigen in de online business. Bijvoorbeeld het vervallen van de vrijstelling bij invoer voor goederen met een geringe waarde of de introductie van de One Stop Shop aangifte voor webwinkels. Op 15 april praat Marja van den Oetelaar je bij.

Lees verder »
Loonheffingen betalen met iDEAL mogelijk
De mogelijkheid om de loonheffingen te betalen met iDEAL is vanaf nu beschikbaar voor alle softwareleveranciers, meldt de Belastingdienst.
Lees verder »
Kerk moet deuren sluiten na gegraai boekhouder: ‘het is me wel erg makkelijk gemaakt’
Boekhouder David K. blijkt in een periode van 3,5 jaar ongeveer 127 duizend euro te hebben ontvreemd van de kleine protestantse Irenekerk in Ridderkerk. Door de financiële schade ziet de kleine kerkgemeenschap met slechts 100 leden zich zelfs genoodzaakt de deuren te sluiten.
Lees verder »
Transitievergoeding bij ontslag: wanneer wel en niet verplicht?
Werknemers hebben bij ontslag meestal recht op een transitievergoeding. Wanneer is een transitievergoeding niet verplicht? Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat er in een nieuwe publicatie uitgebreid op in.
Lees verder »
Opnieuw flinke omzetgroei AFAS Software
AFAS heeft ondanks het uitbreken van de coronacrisis financieel een sterk jaar achter de rug. De softwareleverancier uit Leusden meldt in het jaarverslag 2020 een omzetgroei van vijftien procent door en een winst van €78 miljoen. De omzet van AFAS is in 2020 gestegen naar €192 miljoen. Een jaar eerder was dat €166 miljoen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De klant(ervaring) centraal: 5 elementen van een droomaccountant

Hoe ziet de ideale accountant er volgens jouw klant uit? En hoe zet je deze kennis in om de beste klantervaring te bieden? We helpen je hier op weg.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deel van aflossingsvrije hypotheken brengt huishoudens in problemen
Nieuw meldpunt moet naleving betaaltermijnen aan mkb in beeld brengen
Europees parlement eist herziening zwarte lijst belastingparadijzen
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
4 maart 2021
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
17 mei 2021
VACATURES
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Assistent accountant
Rousch
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN