Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 12 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof verwerpt grieven tegen boekhouder die auto besprong
Een slepende familieruzie tussen een advocaat/accountant en zijn neef, boekhouder, kreeg onlangs een vervolg voor het Gerechtshof. De oom eiste in hoger beroep een fikse schadevergoeding van zijn jongere bloedverwant die zijn auto moedwillig had beschadigd en hem daarna van ‘poging tot doodslag’ had beschuldigd. Het betreft hier de advocaat/accountant die afgelopen dinsdag in het […]
Lees verder »
Zijn accountants rechts?
In een lang essay in de Groene Amsterdammer schrijft SP-econoom Ewald Engelen dat alle academici progressief zijn, met uitzondering van managers en accountants. Die zouden ‘duidelijk rechtsere opvattingen’ hebben. Waar haalt Engelen deze wijsheid vandaan?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Wanneer is een subsidie belast met btw en wat zijn de gevolgen? Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en de ontvanger van de subsidie? Welke btw(compensatiefonds) aspecten zijn belangrijk met het oog op subsidies? Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van btw? Joep Swinkels praat je op 4 maart bij aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Stof happen niet voldoende, Bill Michael (KPMG) op non-actief
KPMG UK is een intern onderzoek gestart naar topman Bill Michael, nadat deze maandag het personeel had geschoffeerd. Tot de resultaten bekend zijn staat Michael op non-actief.
Lees verder »
Honkbalpionier koos toch voor accountancy
De vorige week overleden honkbalpionier Han Urbanus moest kiezen tussen topsport in Amerika en accountancy in Nederland. Hij koos voor het laatste en was jarenlang in dienst van KPMG.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij over de Wet Toekomst Pensioenen?

Pensioen? Als accountant ben je snel geneigd om te zeggen dat is mijn ‘pakkie-an’ niet. De rechter heeft echter geoordeeld dat een accountant wel degelijk zorgplicht heeft als het gaat om pensioenvragen van zijn klanten. Wat moet jij allemaal weten over de Wet Toekomst Pensioenen? Maar ook over de nieuwe handreiking “Vaststellen compensatie ter voorkoming van een belastingschenking”? Met Pensioen Vanmorgen ontvang je alle ins en outs over pensioenen.

Direct abonneren »
KENNISPARTNER
Advieskansen oudedagsverplichting zijn kwestie van timing

De eerste vragen over de uitvoering van de oudedagsverplichting (ODV) beginnen te komen. De regeling die werd gepresenteerd als simpele vervanger van het pensioen in eigen beheer blijkt namelijk toch wat minder eenvoudig dan deze op het eerste gezicht lijkt. Start daarom tijdig met de planning voor het uitkeren van ODV-kapitaal.

Lees verder »
Beleidsregel hardheidsclausule Tozo 1 gepubliceerd
Op 5 februari verscheen de Beleidsregel hardheidsclausule Tozo 1 in de Staatscourant. In deze beleidsregel schrijft minister Koolmees op welke wijze hij gebruik maakt van zijn bevoegdheid vergoeding te verstrekken voor kosten waarvan de rechtmatigheid niet is verantwoord.
Lees verder »
Nieuwe regels aftrek voorbelasting: hoe zit het?
Per 1 januari veranderen de regels voor de aftrek van voorbelasting. Hoewel het kabinet de precieze maatregel nog bekend moet maken, zal de aftrek alleen gelden voor goederen die voor meer dan 10% zakelijk gebruikt worden.
Lees verder »
Grant Thornton neemt SynCount over
SynCount Accountants & Belastingadviseurs, een kantoor met 28 medewerkers, is onderdeel geworden van Grant Thornton. De overname gaat in met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.
Lees verder »
PERSONALIA | Agnes Koops in RvT van Groninger Museum
Agnes Koops, topvrouw van PwC Nederland, is een van de vier nieuwe leden in de Raad van Toezicht van het Groninger Museum. Zij neemt de portefeuille Financiën over.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
No hands accounting: Digitaal samenwerken via Mijn[Kantoor]

35% van de accountants- en administratiekantoren voorziet dat een deel van hun klanten voor het einde van het jaar moet stoppen met hun onderneming. Dit als gevolg van het coronacrisis waarin zij bij grote groepen klanten forse financiële problemen verwachten. Zo blijkt uit de eerder deze maand gehouden enquête onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vijlbrief: ‘Betalingskorting van 1 euro was onvermijdelijk’
Forensische accountants onderzoeken Haagse banenflop
Mogelijk verbod op gratis koffiebekertje op kantoor
Ziekteverzuim naar record, financiële dienstverlening ‘gezondst’
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie Fiscale update corona noodpakket voor Q1 en Q2 van 2021
Fiscaal Vanmorgen
3 maart 2021
Het nieuwe PE-systeem voor MKB-accountants per 01-01-2021; wat kan, wat mag, wat moet
Fiscount
19 februari 2021
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
VACATURES
Adviseur MKB – Lochem
de Jong & Laan
Lochem
Assistent Accountancy AGRO 40 uur
acconavm
Barneveld
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN