Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 14 augustus 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoge kosten accountant belangrijke oorzaak faillissement timmerbedrijf

Onder meer de hoge kosten van de accountant zijn een belangrijke oorzaak van het faillissement van een bouwbedrijf geweest, oordeelt het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch. Daarmee zijn andere feiten en omstandigheden dan de onbehoorlijke taakvervulling van de twee ondernemers een belangrijke oorzaak van het faillissement geweest. 

Lees verder »
Personalia | René Kerstens bestuursvoorzitter van Unia

René Kerstens wordt bestuursvoorzitter van Unie van accountants en adviseurs Unia. Hij maakt de overstap vanuit Rabobank en was daar directeur coöperatieve Rabobank Kring Zuid-Holland.

Lees verder »
ADVERTORIAL
SRA: Van competitief naar collectief
Samen doelen bereiken? Een positieve werksfeer? Dat is de winst van werkgeluk volgens SRA. SRA is dé netwerkorganisatie voor zelfstandige accountants- en advieskantoren. Haal ook winst uit werkgeluk. Maak de overstap naar een SRA-kantoor in jouw regio.
Vind werkgeluk in accountancy »
“We zijn druk met iets wat helemaal niets oplevert”

Mkb-accountants ervaren steeds meer druk door de toenemende regelgeving. De regels zijn vaak complex en niet altijd is duidelijk welk doel ze dienen. In deze podcast-aflevering praten Jan Wietsma en Anja van Hout hierover met John Weerdenburg van Auxilium en Geert Dreschler van MKB Accountants.

Lees verder »
Feuilleton | Het onderzoek (10): ESG en de accountant

Er verschijnt een grote glimlach op het gezicht van Hendrik. ‘Ik denk dat we de wereld alleen maar kunnen redden wanneer we als mensen met elkaar samenwerken, en daar heeft de accountant ook een rol in.  

Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?
Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Beperkt een subsidie het recht op teruggaaf van btw? Wat zijn de btw aspecten van prijssubsidies? Hoe optimaliseer je de btw positie van de subsidie verstrekker en ontvanger? Joep Swinkels praat je op 11 september helemaal bij aan de hand van veel praktijkcasussen. Je kunt ook je eigen casus bespreken.
Lees verder »
ETL Nederland breidt groep uit met Stielstra & Partners accountants en adviseurs

ETL Nederland verwelkomt het Zuid-Hollandse Stielstra & Partners accountants en adviseurs bij de groep.

Lees verder »
Stichting BREIN laat grote Nederlandstalige AI-dataset offline halen

Stichting BREIN heeft een omvangrijke Nederlandstalige dataset offline laten halen. De dataset, die illegale kopieën bevatte van tienduizenden boeken, miljoenen zinnen uit nieuwsartikelen van websites zoals nu.nl, en ondertitels van talloze films en tv-series, werd gebruikt om kunstmatige intelligentie (AI)-modellen te trainen.

Lees verder »
Contentpartner
Calamiteitenverlof: zo werkt het
Wanneer een medewerker onverwacht voor een bijzondere persoonlijke situatie komt te staan, kan diegene even niet werken. Toch is het dan niet de bedoeling dan iemand zich ziekmeldt, maar calamiteitenverlof opneemt. Verzuimspecialist Sazas legt in dit artikel uit wat de regels rond dit korte verzuimverlof zijn, zodat de werkgever hier rekening mee kan houden.
Lees verder »
Contentpartner
Nooit meer verdwalen in controledossiers 

Visionplanner introduceert binnenkort Visionplanner Audit, een nieuwe applicatie voor de jaarrekeningcontrole. Johan Wildenbeest, product manager bij Visionplanner, vertelt over de ontwikkeling van de nieuwe applicatie voor de controlepraktijk die belooft deze uitdagingen aan te pakken.

Lees verder »
Voor afwaardering vordering blijft oude regime landbouwvrijstelling van toepassing

Een (mogelijke) nabetaling bij de verkoop van landbouwgronden mag niet als vordering ten laste van de winst worden afgewaardeerd, oordeelt de rechtbank Noord-Nederland. Het oude regime van de landbouwvrijstelling is en blijft van toepassing.

Lees verder »
Maximumbedrag excessief lenen voor pre-2023 immigrant

Heeft een belastingplichtige die vóór 1 januari 2023 is geremigreerd naar Nederland, recht op een verhoging van het maximumbedrag als bedoeld in artikel 4.14c, eerste lid, van de Wet inkomstenbelasting 2001 tot het bedrag van zijn schulden op het moment van remigratie?

Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil je meer weten over de complexe maar zeer boeiende wereld van lijfrenten?
Laat je dan op 25 september in 2 uur online bijpraten door Erik van Toledo over de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van lijfrenten. Na afloop kun jij veel voorkomende praktijkdossiers op dit gebied moeiteloos, snel en efficiënt afhandelen en je cliënt optimaal adviseren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rechter zet streep door een-tweetje met lening voor accountantskosten
Huiseigenaren maken steeds vaker bezwaar tegen villataks
KempenPlus in hoger beroep tegen ABN Amro wegens boekhoudersfraude
NBA consulteert CSRD-wijzigingen PE-voorschriften
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
11 september 2024
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
16 september 2024
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
25 september 2024
VACATURES
Fiscaal adviseur ZZP/MKB (Utrecht/Amsterdam)
EasyZZP | EasyMKB
Utrecht, Amsterdam
Assistent Accountant Samenstel -Alphen aan den Rijn
Lansigt
Alphen aan den Rijn
Relatiebeheerder
WEA Deltaland
Brielle, Dordrecht, Middelharnis, Oud-Beijerland
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN