Goed nieuws voor beleggers: de Hoge Raad heeft beslist dat beleggers in box 3 alleen belasting hoeven te betalen over het werkelijke rendement dat zij hebben behaald als dat lager is dan het forfaitaire rendement! Dat betekent dat de Belastingdienst miljarden box 3-heffing moet gaan terugbetalen aan beleggers.

Leen je geld van of aan familie voor aankoop of onderhoud van je woning? Fiscaal moet je dan vaak afspraken maken over aflossen. Maar wat wordt dan het maandbedrag? Dat bereken je met onze handige Annuïteitencalculator.

In 2023 had 61% van de consumenten gemiddeld €103 per jaar kunnen besparen. Zij hadden een basisverzekering waarvoor een (bijna) gelijk, maar goedkoper alternatief bestaat.

Niet alle beleggers hebben in de gaten hoe enorm de kosten van een beleggingsfonds in hun beleggingswinst kunnen hakken. Daarom deelt Erica Verdegaal in haar column een simpel voorbeeld dat laat zien waar je op zou moeten letten. 

Als je zeer vermogend bent, moeten je erfgenamen in de toekomst een flink bedrag aan erfbelasting betalen. De kans is groot dat het tarief omhoog gaat. Nu schenken is dan voordelig.

  • De slimste tips in geldzaken
  • 10 x FA Magazine
  • Toegang tot alle content op de website en de Adviesservice
  • Vanaf € 24,50 per jaar
Lid worden
Copyright © 2024 Alert Uitgeverij BV. 
Je ontvangt deze e-mail omdat je geabonneerd bent op onze nieuwsbrief.