Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 9 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoge Raad: inkomsten uit Airbnb-verhuur niet fiscaal vrijgesteld
De inkomsten uit de verhuur van een gedeelte van een eigen woning kunnen alleen onder de kamerverhuurvrijstelling vallen als de huurder op dat adres is ingeschreven. Dat volgt uit een uitspraak die de Hoge Raad vrijdag heeft gedaan in de zaak die een Airbnb-verhuurder had aangespannen over een navordering van de Belastingdienst.
Lees verder »
‘Vervalste facturen kwamen van boekhouder’ vindt hof niet geloofwaardig
Een belastingbetaler die naar zijn boekhouder wees als kwade genius achter de valse facturen die hij bij de fiscus had aangeleverd komt daar bij het Gerechtshof Amsterdam niet mee weg.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant, ben jij klaar voor 2021?

De wereld van de accountant verandert snel: administratieve processen digitaliseren en het werk wordt steeds verder geautomatiseerd. Om relevant te blijven voor klanten is innovatie een must. Ontdek hoe je extra waardevol kunt zijn voor klanten en kijk waar je kan groeien.

Download trendrapport »
Special over het nieuwe PE-stelsel | Gratis magazine
Per 1 januari 2021 gaan alle accountants werken met het nieuwe PE-stelsel. Uit onderzoek onder het AV-panel blijkt dat 2/3 van de MKB-accountants te weinig weet van het nieuwe stelsel. Reden voor Accountancy Vanmorgen om een online magazine over het PE-systeem te maken met ervaringen van gebruikers, tips van deskundigen en presentaties van praktische oplossingen […]
Lees verder »
Bedoeling niet van belang bij beoordeling of arbeidsrelatie arbeidsovereenkomst is
Bij de beoordeling of een afspraak over het verrichten van werkzaamheden een arbeidsovereenkomst is draait het om de vraag of de overeengekomen rechten en verplichtingen voldoen aan de wettelijke omschrijving van de arbeidsovereenkomst, niet om de bedoeling van partijen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je samenwerken en detacheren zonder btw?

Hoe voorkom je dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel? Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kun je btw-voordelen behalen? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de uitzonderingen om personeel btw-vrij te detacheren? Joep Swinkels praat je bij op 11 november.

Lees verder »
Diplomaat hoeft naheffingsaanslag parkeerbelasting niet te betalen
Een diplomaat die niet betaalde voor een betaaldparkerenplaats en daarvoor een naheffingsaanslag parkeerbelasting kreeg, hoeft deze niet te betalen. Vanwege zijn diplomatieke status is hij vrijgesteld van parkeerbelasting, heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.
Lees verder »
Wet moet betere man-vrouw verhouding in top bedrijfsleven regelen
De man-vrouw verhouding in het Nederlandse bedrijfsleven moet beter, vindt het kabinet. Ondanks aandacht voor diversiteit vanuit het bedrijfsleven blijven de resultaten al jaren structureel achter.
Lees verder »
Pas op: overgangsregeling praktijkopleiding oude stijl loopt af
Zo’n 1.100 RA-trainees en 300 AA-trainees volgden eind vorig jaar nog de praktijkopleiding oude stijl. De overgangsregeling voor deze trainees loopt volgend jaar af. Zorg dat je de deadline van september 2021 voor bent, adviseert Jurroen Cluitmans.
Lees verder »
Amsterdam had bijklussende ambtenaar niet mogen ontslaan om Tozo-aanvragen
De gemeente Amsterdam blijkt een ambtenaar op staande voet te hebben ontslagen omdat hij onjuist ingevulde aanvragen voor Tozo-uitkeringen had gedaan vanwege het wegvallen van zijn weekendwerk als taxichauffeur. De rechtbank Amsterdam fluit de gemeente echter terug.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Talloze mogelijkheden in alternatieve financieringen

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je als ondernemer niet bij de bank terecht kunt voor een passende bedrijfs- of vastgoedfinanciering? Je leest het in onderstaand blog van Jack Zwarthoed en Kees Kiemel van Credion Heerhugowaard.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie tools voor optimale efficiëntie en controle over de backoffice

In dit blog kaarten we enkele voorbeelden van handige backoffice tools aan die jou en het team kunnen helpen om de samenwerking te versterken, de automatisering verder te verhogen, maximale winstmarges te behalen, én daarbij grip te krijgen of te behouden op alle backoffice werkzaamheden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiscus: aanvragen uitstel belastingbetaling in najaar fors toegenomen
Btw-aftrek op scholings- en opleidingskosten: hoe zit het?
Negatieve aanbod- en vraagschokken dragen ongeveer evenveel bij aan economische krimp
OPLEIDINGEN
Stap voor stap je kantoor digitaliseren – begin vandaag!
Fiscount
10 november 2020
Lunch & Learn: Derdenverklaring NOW
Accountancy Vanmorgen
23 november 2020
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
17 december 2020
VACATURES
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
IT-auditor
CROP
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN