Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 18 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoge Raad verwerpt cassatieberoep, Baker Tilly moet schade bij klant door Duitse belastingaanslag vergoeden
De Hoge Raad heeft het door Baker Tilly ingestelde cassatieberoep tegen een veroordeling door het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden verworpen. Daarmee staat onherroepelijk vast dat het accountantskantoor toerekenbaar is tekortgeschoten, door een klant er niet op te wijzen dat bij een voorgenomen herstructurering het risico bestond dat de Duitse fiscus een aanslag in de Grunderwerbsteuer (overdrachtsbelasting) op zou […]
Lees verder »
Kubus gehouden aan eigen geschillenregeling, ook al bleek geschillencommissie een mislukking
Franchiseformule voor administratiekantoren Kubus heeft onlangs geprobeerd een geschil met een franchisenemer over een uittredingsvergoeding te beslechten bij de rechtbank Amsterdam. De rechtbank oordeelt echter dat Kubus niet-ontvankelijk is in haar vordering van een kleine €50.000, omdat de coöperatie is gehouden aan de eigen geschillenregeling.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij de ins en outs van het Huwelijksvermogensrecht weten?

Behalve het nieuwe huwelijksvermogensrecht bespreekt Bernard Schols op 15 september ook de actuele ontwikkelingen in het traditionele huwelijksvermogensrecht met je. Ben je bijvoorbeeld al bekend met het nieuwe fenomeen breukdelengemeenschap? Mis deze interactieve stoomcursus niet en laat je kennis vernieuwen, actualiseren en opfrissen.

Lees verder »
Initiatiefvoorstel vermogensbelasting ingediend
Kort voor het zomerreces is nog een initiatiefvoorstel voor een Wet vermogensbelasting 2024 ingediend. Het voorstel betreft een progressieve belasting op vermogensbestanddelen die niet worden belast in box 1 of box 2 van de inkomstenbelasting, zoals spaargeld, beleggingen, onroerend goed en cryptomunten.
Lees verder »
Alweer uitbreiding ETL: Van den Akker Accountants aan groep toegevoegd
ETL Nederland heet Van den Akker Accountants gevestigd in Zevenhuizen van harte welkom bij de groep. Het accountantskantoor breidt al enkele jaren sterk uit en kondigde vorige week nog aan dat het Edese Kernhem Accountants zich bij ETL voegt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat zijn de keuzes als een ondernemer stopt met het actieve ondernemerschap?

Jeroen Knol bespreekt op 28 september alle ins en outs die spelen bij bedrijfsoverdracht van familiebedrijven. Hoe regel je de vermogensoverdracht, binnen de familie of met derden? Blijft er geld van de DGA in de onderneming, of wordt er in één keer afgerekend? Er zijn veel keuzemogelijkheden, Jeroen geeft je een stevige basis voor een gedegen advies aan je cliënt.

Lees verder »
Feuilleton | Sanne Kierstra, mkb-accountant in 2026 (4): De naam zegt hem niets. Maar dat gezicht!
“We hebben een nieuwe klant. Zou jij eens willen kijken of het fiscaal bezien, in het verleden allemaal goed is afgehandeld? Hij heeft een boekhouder die de aangiften verzorgde, maar eerlijk gezegd heb ik daar wel wat vraagtekens bij.”
Lees verder »
Geen deugdelijke salarisadministratie, werkgever moet achterstallig loon betalen
Een werknemer vond dat zijn voormalige werkgever na de beëindiging van het dienstverband nog achterstallig loon verschuldigd was. De werkgever dacht daar anders over, maar kon bij gebrek aan een deugdelijke salarisadministratie geen relevant verweer voeren tegen de loonvordering inclusief bijtelling.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Urenschrijven: liever niet, maar als het moet dan efficiënt

Steeds meer accountantskantoren werken met vaste prijzen, al dan niet in abonnementsvorm. Dat is prettiger voor de medewerkers, eenvoudiger om te factureren en je klant weet precies waar hij aan toe is. Toch kun je in een aantal gevallen behoefte hebben aan het bijhouden van uren. Bijvoorbeeld voor het doen van steekproeven of voor het […]

Lees verder »
Kabinet wil aanvullende maatregelen in aanpak dividendstripping
Het kabinet wil aanvullende maatregelen nemen om dividendstripping aan te pakken, omdat dat met de huidige wet- en regelgeving niet altijd goed mogelijk is. Dat meldt staatssecretaris Van Rij van Financiën vrijdag.
Lees verder »
Ambtenaar Belastingdienst aangehouden in corruptieonderzoek
De Rijksrecherche heeft afgelopen maandag in Amsterdam een 52-jarige ambtenaar van de Belastingdienst aangehouden op verdenking van ambtelijke corruptie, computervredebreuk, valsheid in geschrift, schending van zijn geheimhoudingsplicht en witwassen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Arbeidsinspectie vermoedt miljoenenfraude met NOW-regeling bij bedrijf in Raamsdonkveer
Kabinet zet subsidieregeling voor energieadvies MKB tijdelijk stop vanwege misbruik
KroeseWevers verhoogt salarissen met €2.600
Ten minste 8 accountantskantoren bij NOW-7 aanvragers
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
7 september 2022
Cursus Btw en bcf-aspecten gemeentelijk grondbedrijf
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
Cursus Fiscale boeten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
21 september 2022
VACATURES
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Gevorderd Assistent Audit (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk) 
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN