Hoe presteren installaties in de praktijk?
Gawalo
Online versie

 

“Hoge retourtemperaturen funest voor rendement warmtepomp”
Het energieverbruik voor de verwarming van woningen wordt doorgaans via theoretische modellen bepaald. Maar deze theoretische prestaties worden meestal niet gehaald. Hoe presteren de installaties werkelijk? 
Lees verder >
Pakkingen en leidingen in de koudetechniek
Om een koelcircuit te maken heb je naast verbindingen ook pakkingen en leidingen nodig. Het vervolg op het artikel over verbindingen in de koudetechniek beschrijft de verschillende soorten pakkingen en leidingen.
Lees verder >
Hybride warmtepompen: een overzicht
Er komen steeds meer hybride warmtepompen op de markt. Hoog tijd om de ontwikkelingen op een rij te zetten.
Lees verder >
“Wijk aardgasvrij maken complexer dan gedacht”
Zo’n 1.200 woningen zijn via het Programma Aardgasvrije Wijken van het gas gehaald. Ervan leren is het doel van PAW, om via een wijkaanpak tot opschaling te komen. Maar "…we zijn er achter gekomen dat het aardgasvrij maken van een wijk complexer is dan gedacht"
Lees verder >
Voordelen en nadelen van hoge temperatuur warmtepomp
Een hoge temperatuur warmtepomp klinkt op papier ideaal. Het apparaat kan immers temperaturen tot wel 80 graden Celsius maken en direct een cv-ketel vervangen. Maar wat is het elektriciteitsverbruik en het kostenplaatje? Waar ligt de potentie van de hoge temperatuur warmtepomp?
Lees verder >
Airco als collectief warmtepompsysteem
Bi-bloc- of monobloc-warmtepompen in een cascadesysteem zijn een veel gekozen lucht-wateroplossing voor een collectief warmtepompsysteem. Zijn lucht-luchtwarmtepompsystemen ook een oplossing voor een collectief systeem?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright