Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 23 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoger beroep loont voor boekhouder, klant moet toch betalen
Slechts bij 1 op de tien rechtszaken wordt hoger beroep ingesteld. Maar de slaagkans is met 40 procent aanzienlijk. Dat ervoer ook een boekhouder, die in de clinch lag met een voormalige klant.
Lees verder »
Blunder bij fiscus: erfbelasting betalen voor een onbekende
Gerommel met BSN-nummers leidt bij de Belastingdienst tot pijnlijke blunders. Zo werd een vrouw uit Grave gemaand erfbelasting te betalen voor iemand die ze totaal niet kende. De fiscus verbiedt ambtenaren te ‘copypasten’ maar het blijft mis gaan.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe werkt het saneren en invorderen van (corona)schulden na 1 april 2024?

Per 1 april 2024 beoordeelt en accepteert de Belastingdienst een schuldsaneringsvoorstel op een andere wijze. In dit webinar op 13 maart gaat de Belastingdienst in op het nieuwe beleid. We bespreken de ervaringen met betrekking tot de tot nu toe ingediende saneringsvoorstellen. En we gaan in op het beleid van het UWV, RVO en de banken bij het saneren van schulden.

Lees verder »
Boekhouder die 61 mln wint blijft werken tot ‘eind van fiscale jaar’
Een Britse boekhouder meende £ 2.60 te hebben gewonnen in een loterij. Toen hij na een dag zijn account checkte bleek het om £ 61.7 miljoen te gaan, zo’n 73 miljoen euro. Stoppen met werken doet hij nog even niet.
Lees verder »
NBA doet voorstellen voor PE-vereisten CSRD-assurance
Vooruitlopend op implementatie van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in Nederlandse wetgeving definieert de NBA alvast de vereisten voor permanente educatie voor CSRD-assurance. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar | Klantwaarde, wat is dat?

Weet jij wat de verwachtingen en behoeften van jouw klant zijn? In deze gratis webinar op 22 maart leer je wat klantwaarde is en hoe je dat kan ontwikkelen. Ook krijg je te horen wat bij de transitie naar een ander businessmodel komt kijken. Meld je nu aan voor deze lunch & learn-sessie van Accountancy Vanmorgen, in samenwerking met Jan de Kroon.

Lees verder »
Oud RJ-voorzitter Johan van Helleman overleden
Op 5 februari overleed op 79-jarige leeftijd Johan van Helleman. Van 1996 tot 2015 was hij als (emiritus) hoogleraar Accounting betrokken bij het departement Accounting van de School of Economics and Management van Tilburg University.
Lees verder »
CDA: Pensioenfondsen moeten uitleggen waarom ze niet in wapens investeren
De politiek heeft pensioenfondsen opgeroepen om meer te investeren in wapens. Maar die oproep is tot op heden genegeerd, blijkt uit onderzoek van BNR. Het CDA wil dat pensioenfondsen in de Tweede Kamer tekst en uitleg komen geven.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Ontwikkelingen na het Deliveroo-arrest; nieuwe wetgeving overbodig?
In het Deliveroo-arrest geeft de Hoge Raad een kader voor de beoordeling of een overeenkomst moet worden aangemerkt als een arbeidsovereenkomst. Het wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (VBA of VBAR) beoogt deze beoordeling te vereenvoudigen. Uit diverse uitspraken van lagere rechters blijkt dat zij het beoordelingskader van de Hoge Raad hebben overgenomen. Is de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe migreer je van Unit4 Document Manager naar SharePoint?
Op 1 januari 2025 stopt Hyarchis met de on-premise oplossing Unit4 Document Manager (Exact Document Manager). Als alternatief documentmanagementsysteem biedt Hyarchis een webbased variant aan. Voor accountantskantoren kan het verdwijnen van Document Manager nogal wat consequenties hebben. In dit blog gaan we daar uitgebreider op in. We laten zien wat het kan betekenen voor kantoren […]
Lees verder »
Promovenda ziet dat fiscalist soms in eigen bubbel leeft
Elody Hutten onderzocht hoe fiscalisten omgaan met de kritiek dat zij belastingontwijking mogelijk maken. Donderdag promoveerde ze op haar onderzoek aan de universiteit Leiden. Ze schetst een beeld van een beroepsgroep die in een eigen realiteit leeft, een eigen bubbel zelfs.
Lees verder »
Gegijzelde bedrijven betalen minder vaak losgeld dan gedacht
147 grote Nederlandse bedrijven zijn vorig jaar slachtoffer geworden van gijzelsoftware. Nog geen twintig procent heeft daadwerkelijk losgeld betaald. Dat is minder vaak dan gedacht, al wordt er ook getwijfeld aan de cijfers.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Van Rij vraagt advies landadvocaat ivm Wet waarborgen gegevensverwerking Belastingdienst
Onderlinge afspraken staan bevoegdheid NBA om alsnog tuchtklacht in te dienen niet in de weg
Verplichte CO₂-registratie reizen werknemers levert werkgevers problemen op
Geen verscherpt cliëntenonderzoek verricht, Wwft-boete accountantskantoor blijft staan
OPLEIDINGEN
Post Bachelor AA Accountancy – MKB
Markus Verbeek Praehep
27 februari 2024
Cursus Erfrecht
Accountancy Vanmorgen
15 april 2024
Online Excel Expert-training voor de accountant: rapportages maken
Accountancy Vanmorgen
16 april 2024
VACATURES
Assistent Accountant Agrarisch
WEA Gouda
Gouda
Country Accountant
Jobs in Finance
(Gevorderd) Assistent accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN