HOME en Museum Kempenland presenteren: Marcus & mO

6 years ago


Text only:

 
 
 
Nieuwsbrief januari 2012
Het eerste jaar van het vernieuwde museum is aangebroken. De collectie van Museum Kempenland wordt veilig opgeborgen en komt onder de hoede van ons nieuwe hoofd Collectie. HOME breekt door zijn datumgrens 1570 en gaat de gehele stadsgeschiedenis van Eindhoven presenteren. Het programma 2012 bevat - onder meer - een evenement in Napoleontische stijl, waarmee Eindhoven weer even door de Fransen wordt bezet. En zodra HOME de poorten sluit voor de winter, openen we een expositie in de Steentjeskerk. Een hele uitdaging, dit nieuwe concept!
 
Luc Eekhout
directeur
Nieuw in 2012: Marcus & Mo
In 2012 staan Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en Museum Kempenland in het teken van het project Marcus & Mo. Wat hebben een jongen uit 1312 en een jongen uit 2012 gemeen? Wie zijn zij, waar komen ze vandaan en wat weten we 700 jaar later over hun leven? Bijgaande foto is gemaakt door Laurens Mulkens.
> Lees meer...
Workshops in 2012
Een workshop smeden, een kookworkshop op houtvuur of een heel weekend overleven in de prehistorie. In HOME is het mogelijk! Je kunt je nu inschrijven voor de bijzondere workshops en weekenden in 2012.
> Lees meer...
Interview met Nolwenn Sabau

Sinds 1 januari is Nolwenn Sabau het nieuwe hoofd van de afdeling Collectie. Vanuit HOME bevat de collectie replica kleding en voorwerpen voor het dagelijkse educatieve werk. Vanuit Museum Kempenland betreft dit de stadscollectie, die zorgvuldig onderhouden, geregistreerd, bestudeerd en tentoongesteld wordt. Wij vroegen haar hoe zij deze taak gaat uitvoeren en wat haar plannen zijn voor 2012.

> Lees meer...
Activiteitenagenda 2012
In 2012 organiseert HOME verschillende grote evenementen en doe-weken. Allemaal gelegenheden om een bijzonder bezoek aan HOME te brengen. Dus zet deze data meteen in je agenda.
> Lees meer...
Bedenk jij de nieuwe naam?
In 2011 startte de samenwerking tussen Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en Museum Kempenland . Inmiddels zijn de twee musea geïntegreerd. Dit vraagt natuurlijk om een nieuwe naam. We zijn erg benieuwd naar jouw mening.  Uiteraard mag je suggesties over de naam mailen naar pr@HOMEindhoven.nl. Wil je echter een actievere rol spelen bij het bepalen van de nieuwe naam, bijvoorbeeld door plaats te nemen in een testpanel of aanwezig te zijn bij een "namestorming", ben je van harte welkom. Ook hiervoor kun je mailen naar pr@HOMEindhoven.nl.
 
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Klik hier om jezelf uit te schrijven
Wil je reageren op deze nieuwsbrief, neem dan contact op met de afdeling Marketing, Communicatie & Sales bel (040) 293 10 22 of stuur een e-mail naar pr@HOMEindhoven.nl.
Wil je deze nieuwsbrief online bekijken, klik dan hier.

Openluchtmuseum-eindhoven.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018