Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 21 juli 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Van de Kar & Veraart wraakt rechters Accountantskamer
Van de Kar & Veraart Accountants heeft een wrakingsverzoek ingediend bij de wrakingskamer van de Accountantskamer. Het verzoek heeft betrekking op vier van de vijf leden van de Accountantskamer die de door het kantoor ingediende tuchtklachten behandelen.
Lees meer
 
 
Hoofd administratie ICT-bedrijf krijgt celstraf wegens verduistering
De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft een 45-jarige man veroordeeld tot 3,5 gevangenisstraf wegens verduistering en witwassen. Als hoofd administratie van een ICT-bedrijf zou de man tussen 2011 en 2014 bijna een miljoen euro hebben verduisterd. Naast zijn gevangenisstraf moet de verdachte ook het volledige verduisterde bedrag terugbetalen.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
RA berispt wegens ondeugdelijke rapportage
Een RA die zich mengde in een conflictsituatie tussen een administratie- en belastingkantoorhouder en haar klant, schreef voor die bewuste klant een ‘rapport van feitelijke bevindingen’. De RA ging echter voorbij aan het persoonsgerichte karakter van zijn rapportage en daar moest hij voor boeten met een berisping.
Lees meer
 
 
KPMG schikt voor 8 miljoen in zaak bouw hoofdkantoor
KPMG heeft met het Openbaar Ministerie (OM) een schikking getroffen van € 8 miljoen. De transactie gaat om de fraudezaak rondom de bouw van het hoofdkantoor van KPMG in Amstelveen.
Lees meer
 
BTW en sport(structuren) Advertorial

Herhaling wegens grote belangstelling en hoge waardering!
De BTW-regelgeving inzake sport moet worden gewijzigd. Dit heeft grote financiële gevolgen voor gemeenten en andere exploitanten van sportaccommodaties. Zorg dat u kunt anticiperen op de wijzigingen en het belastingvoordeel kunt behouden. Joep Swinkels praat u bij op 21 september. Hij bespreekt alle BTW-aspecten van sport, de aanpassing van de BTW-regelgeving en de verschillende exploitatiemodellen van binnen- en buitensportaccommodaties met u.

 
Relatie inkoper publieke sector en accountant kan beter
Een goede samenwerking tussen de accountant en inkopers in de publieke sector is van groot belang. Toch blijkt daarin nog heel wat ruimte voor verbetering, zo blijkt uit onderzoek van AevesBenefit.
Lees meer
 
 
Vakantierooster nieuwsbrief Accountancy Vanmorgen
Accountancy Vanmorgen gaat de komende zes weken over op een vakantierooster. Dat betekent dat de nieuwsbrief drie keer in de week verschijnt, op maandag woensdag en vrijdag.
Lees meer
 
 
Had RA zaken gemanipuleerd? Niet aannemelijk
Een RA die als deskundige ingeschakeld door het Scheidsgerecht Nederlands Arbitrage Instituut (NAI) zou zijn werk bewust niet hebben uitgevoerd overeenkomstig de opdracht en gegevens hebben gemanipuleerd. Volgens de tuchtrechter kon de klager dit echter niet aannemelijk maken. Bovendien werd de klacht niet door het scheidsgerecht zelf onderbouwd. Oordeel: klacht ongegrond.
Lees meer
 
 
Consumentenvertrouwen stijgt iets
Het consumentenvertrouwen is iets verbeterd. In juli komt het uit op 25, tegen 23 in juni. Volgens CBS verbetert wel het oordeel over het economisch klimaat, maar verandert de koopbereidheid nauwelijks.
Lees meer
 
 
Financiële positie pensioenfondsen licht verbeterd
De financiële positie van de grote Nederlandse pensioenfondsen ziet er weer wat rooskleuriger uit. De fondsen profiteerden onder meer van een rentestijging en waardestijgingen van aandelen en onroerend goed. Toch zijn kortingen op de pensioenen zeker nog niet afgewend.
Lees meer
 
 
PwC: Onvoldoende inzet werkpotentieel 55-plussers kost Nederland miljarden
Nederland benut onvoldoende het werkpotentieel van werknemers van 55 jaar en ouder, waardoor we zo’n 48 miljard mislopen wat betreft ons Bruto Nationaal Product (BNP). Dat blijkt uit de jaarlijkse Golden Age-index van accountants- en advieskantoor PwC. Als alle 34 OESO-landen hun beroepsbevolking tussen de 55 en 69 jaar naar het Zweedse arbeidsparticipatieniveau brengen (75,5 […]
Lees meer
 
 
AFM in hoger beroep tegen het schrappen van boetes aan top Imtech‎
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat de voormalige Imtech-bestuurders René van der Bruggen en aan Boudewijn Gerner alsnog bestraft worden omdat zij koersgevoelige informatie niet tijdig hebben gepubliceerd. In april dit jaar vernietigde de rechtbank Rotterdam de boetes die in 2015 waren opgelegd, maar AFM gaat daartegen in beroep.
Lees meer
 
 
Financiële deel kabinetsformatie nagenoeg rond
Het financiële deel van de kabinetsformatie verloopt voorspoedig. Volgens BNR Nieuwsradio streeft informateur Gerrit Zalm ernaar om deze fase van de kabinetsformatie woensdag al af te ronden. 
Lees meer
 
 
Vernieuwde eisen BPM en motorrijtuigenbelasting bestelauto
Ondernemers en particulieren die in hun bestelauto glaslookpanelen willen plaatsen aan de buitenkant van de laadruimte, mogen vanaf nu ook blinderingspanelen monteren van echt glas. De panelen moeten wel zijn voorzien van een zogenoemd E-keurmerk.
Lees meer
 
 
Bedrijven profiteren van ‘bijna ideale’ economische omstandigheden
Er heerst een groot optimisme over de winstgroei aan de vooravond van het kwartaalcijferseizoen. Volgens FD profiteren beursgenoteerde bedrijven volop van de goed draaiende wereldeconomie en zouden analisten erop rekenen dat de winsten van Europese ondernemingen flink zullen stijgen.
Lees meer
 
Live-koppeling iMUIS Online en Visionplanner uitgebreid met extra functionaliteit Contentpartner
De koppeling tussen iMUIS Online en Visionplanner is uitgebreid met een extra functionaliteit. Het is nu ook mogelijk om direct vanuit het dashboard in te zoomen op de onderliggende mutaties en documenten uit iMUIS Online.
 
Met welk advies help je groothandelaren écht verder? Opleiding
Vergroot je branchekennis tijdens de Branchesessie Handel van Exact voor accountants op 6 september Wat houdt groothandelaren ‘s nachts wakker? Steeds meer handelaren willen advies van hun accountant dat verder gaat dan de boekhouding. Denk aan advies over contracten met leveranciers, optimale prijsstrategieën of voorraadniveaus. Dit zijn allemaal advieskansen voor jou, maar hoe dan? Kom voor […]
 
Verzekeringscoach Opleiding
MoneyView en Full•Finance Opleidingen starten de opleiding tot Verzekeringscoach voor accountants. Deze opleiding stelt accountants in staat om gebruik te maken van de kennis en technieken van MoneyView. Op deze wijze kunnen accountants hun klanten beter begeleiden bij het samenstellen van een verzekeringsportefeuille. De Verzekeringscoach is een accountant die zijn klanten begeleidt en coacht bij […]
 
Gevorderd assistent accountant (MKB) – Nijmegen Vacature
Bedrijfsomschrijving Dit accountants- en belastingadvieskantoor groeit gestaag door. Met ongeveer 100 medewerkers, verdeeld over 3 kantoren, bieden zij dienstverlening op het gebied van accountancy, belastingadvies en salarisadministratie/HRM. Daarnaast geloven zij in een fullservice concept en breiden ze de dienstverlening verder uit. De organisatiestructuur kent weinig lagen. In de accountancy werken de assistenten onder een teamleider […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn