Spoiler: niet je hersenen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Waar denken mensen écht aan tijdens de Nationale Dodenherdenking?

Morgenavond houden we twee minuten stilte om te herdenken. Maar niet iedereen maakt die tijd vol met gedachten over oorlogsslachtoffers. Quest-redacteur Soraya vroeg zich af of meer mensen, net als zij, hun gedachten laten afdwalen tijdens de stilte. Waar denken ze dan aan? En is het erg als je aan je boodschappenlijstje denkt en niet aan de gevolgen van de oorlog?

Een kijkje in het hoofd van herdenkers
 
 
 
Afbeelding
 

Quest Kort: wetenschapsnieuwtjes voor bij de koffie

Moordlustige mier saboteert leeuwenjacht

De machtige leeuw blijkt voor zijn maal afhankelijk van het wel en wee van mieren. Dat ontdekten wetenschappers na jarenlang onderzoek aan de universiteiten van Florida en Nairobi. Hoe steekt zo’n klein dier een stokje voor de vreetfestijnen van leeuwen?

Vermoordt de mier de leeuw?
 
 
 
Afbeelding
 

Gesponsord bericht

Van drijvende flesjes naar snelle sloep: hoe maak je van oud plastic nieuwe producten?

Onze zeeën, meren en grachten zijn een grote plastic soep. En daar wil Marius Smit verandering in brengen. Dertien jaar geleden gooide hij het roer om. Hij zegde zijn marketingbaan op en startte het visbedrijf Plastic Whale. Zijn prooi? Plastic flesjes. Daarmee maakt Smit op een duurzame wijze boten.

Hoe doe je dat?
 
 
 
Afbeelding
 

Zo ziet een dagje Jupiter eruit voor nieuwsgierige ruimtetoeristen

‘Beste reizigers, over enkele minuten komen we aan op onze bestemming: planeet Jupiter. De temperatuur op locatie is zo’n 110 graden onder nul, met kans op eeuwigdurende stormen en hagelstenen van ammoniak.’ Nee, Jupiter is inderdaad niet de meest uitnodigende plek in ons zonnestelsel. Maar het zorgt wel voor een spectaculair uitje.

Reis fictief mee naar deze gasreus
 
 
 
Afbeelding
 

Premium

Wat doet er zeer als je hoofdpijn hebt?

Hoofdpijn kent veel varianten. Korte pijnscheuten of juist aanvallen die urenlang aanhouden. Soms kloppend, en dan weer stekend of drukkend. Welke soort je ook hebt, het kan je goed in de weg zitten. Maar welk deel van het koppie doet nou eigenlijk pijn?

Spoiler: niet je hersenen
 
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Is plassen onder de douche slecht voor je, of valt dat wel mee?

Geef maar toe: ook jij plast weleens onder de douche. Je bent immers toch al bij een afvoer en zo bespaar je ook nog eens een spoelbeurt van de wc. Maar is het wel zo verstandig? Kan het kwaad om staand te plassen?

Zo zit het met staand plassen