Fiets - nieuwsbrief week 7 - 2018
Fiets

Review: De Rosa Idol

De nieuwe De Rosa is een zeer Europese fiets. Het stijlvolle Italiaantje zit vol tierlantijntjes, maar is een prima middenklasser: gewoon een sloping model met een juiste balans tussen stijfheid en comfort. Deze Idol - betaalbaar exclusief - is 100 procent Italiaans afgemonteerd en weegt 8,3 kilogram schoon aan de haak.

Fiets

Hoog op het verlanglijstje

Cannondale Jekyll 3

De snelst groeiende mountainbikediscipline wereldwijd is zonder twijfel enduro. In Nederland en België is het nog tamelijk onbekend, door het gebrek aan bergen vooral. Enduro betekent, in het kort, rustig omhoog fietsen en getimed volle bak de berg af. Deze Jekyll 3 is hier volledig op gebouwd.

Fiets

Knappe allrounder

Nieuwe Colnago C64

C40, C50, C59 en… Gaan we nu het hele rijtje weer opsommen? Ja, want de nieuwe C64 van Ernesto Colnago komt voort uit wat hij en zijn firma de afgelopen twintig jaar maakten. We ontvingen onlangs een uitnodiging om deze nieuwe Colnago te testen op Lanzarote. Dat was uiteraard geen probleem!

Fiets

Leer van de mecaniciens

Professioneel sleutelen

Sleutelen: Niet iedere fietser is er weg van. Tim van der Zanden, mecanicien van Team LottoNL-Jumbo, des te meer. 'Ik vind het een uitdaging om te proberen twee tiende van een seconde te winnen.' Werk je - net als Tim - wél graag zelf aan je racefiets of mountainbike? Tientallen fietsklussen vind je duidelijk uitgelegd in tekst en beeld in onze Onderhoud en Reparatiegids.

Fiets

Handwerk frames

Nieuw: Time Alpe d’Huez

Vive le France! Grenoble. Daar komen de frames van Time (1987) vandaan. Een Time-frame maken is vooral handwerk: dit kost circa 22 uur. Het Franse merk is sowieso een uitzondering in de fietsbranche, zo weeft het bijvoorbeeld ook carbonvezels zelf, in eigen fabriek. Sinds kort is er een nieuw frame met de oer-Franse naam: Alpe D'Huez.

Fiets

Waar wielermekka

Fietsen in de Sierra de Aracena

Is de populaire stedentrip naar het Zuid-Spaanse Sevilla te combineren met een paar leuke fietsdagen op de racer? Dat vroeg Raymond Kool zich af. Hij belandde in de nabijgelegen bergstreek Sierra de Aracena. Na enkele tochten door het pure, Spaanse platteland en over uitdagende hellingen is zijn antwoord volmondig 'Jazeker!'.

Fiets

Italiaans design

Limited Edition ITALIA50

Eddy Merckx Bikes stelt de ITALIA50 voor, een speciale 'La Maglia Rosa'-editie van de huidige EM525. De fiets wordt gemaakt ter ere van Eddy’s eerste Giro-overwinning in 1968. Wat vooral in het geheugen gegrift staat van die Ronde van Italië? De legendarische etappe in de sneeuw naar de Tre Cime di Lavaredo.

Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer