Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 20 juli 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Hoog verloop bedreigt kwaliteit audit’
Volgens onderzoekers Frank Moers en Judith Künneke is het de hoogste tijd dat er in de accountancy aan proactief talentmanagement wordt gedaan. Want de hoge werkdruk zorgt voor een toenemend verloop en daarmee komt de auditkwaliteit zwaar onder druk te staan.
Lees meer
 
 
VBA krijgt nota’s frauderend bedrijf alsnog betaald
Een bedrijf dat heeft gefraudeerd met de omzetbelasting moet aan accountantskantoor VBA een aantal openstaande facturen betalen. Het bedrijf heeft voor de rechter vergeefs een beroep gedaan op schending van de zorgplicht door VBA. Bovendien is de termijn waarbinnen bezwaar kon worden gemaakt, verstreken.
Lees meer
 
Editie Schenken is verschenen Advertorial

Het komt voor dat de ondernemer niet zeker weet of de beoogde bedrijfsopvolger geschikt is, maar dat hij al wel zijn aandelen zou willen schenken. Om die reden zou hij kunnen kiezen voor een herroepelijke schenking. In deze editie staat het schenken – en dan in het bijzonder het voorwaardelijk schenken van ondernemingsvermogen en de gevolgen van een herroeping van een herroepelijke schenking – centraal. 4-6 PE

Bekijk inhoud Nummer 3 | Schenken ==>

 
Europese Commissie: voorbereiding Brexit moet beter
De Europese Commissie heeft donderdag een verklaring uitgegeven waarin lidstaten en private partijen worden opgeroepen om harder te werken aan de voorbereiding op de Brexit in maart volgend jaar.
Lees meer
 
 
Betaalgedrag bedrijven verslechterd
Hoewel grote bedrijven sinds MKB’ers sinds een jaar wettelijk verplicht binnen zestig dagen moeten betalen, is het betaalgedrag van bedrijven de afgelopen twaalf maanden juist verslechterd. Dat concludeert Betaalme.nu, het samenwerkingsverband dat streeft naar snellere betalingen aan het MKB.
Lees meer
 
De AV-dag: de vierde dinsdag van september Advertorial

Kom naar de AV-dag met keuze uit 20 parallelsessies. Sessies over o.a. levenstestament, tuchtrecht, kenmerken innovatieve kantoren, onderneming en echtscheiding, #KiesJeSoftware, integrated reporting, fraude, BTW-actualiteiten, blockchain en nog veel meer. Nu met vroegboekkorting!
Prijs: € 275,- | maximaal 6 PE punten | Papendal

Schrijf je nu in met vroegboekkorting ==>

 
AFM en DNB benoemen externe deskundigen voor bestuurderstoetsingen
De AFM en DNB gaan deze zomer van start met een pilot van een jaar waarbij externe deskundigen betrokken worden bij bestuurderstoetsingen. “Hiermee geven de AFM en DNB invulling aan één van de aanbevelingen van de commissie Ottow, die onderzoek heeft gedaan naar de wijze waarop het toetsingsproces door de AFM en DNB wordt uitgevoerd.”
Lees meer
 
 
Consumenten betalen lening steeds makkelijker terug
Het aantal consumenten met een betalingsachterstand op hun krediet blijft afnemen, meldt het Bureau Krediet Registratie (BKR). Op 1 juli had 6,4% procent van de 674.000 bij BKR geregistreerde kredietnemers betaalproblemen: 0,1% minder dan een kwartaal eerder.
Lees meer
 
5 tips om de productiviteit op uw accountantskantoor te verhogen Contentpartner
Voor accountants, die meerdere klanten hebben en verspreid zijn over meerdere interne teams, is productiviteit een van de belangrijkste factoren voor succes.
 
Stuur jij de jaarrekening nog met open enveloppe? Contentpartner
De laatste maanden was iedereen in de ban van de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Wie had er niet een mailbox vol met mailtjes waarin bedrijven opnieuw toestemming vroegen om jouw persoonsgegevens te mogen verwerken? Hele marketingafdelingen waren in rep en roer. Compliance-officers werden aangesteld en Privacy Impact Assessments werden in allerijl uitgevoerd. Overdreven?
 
Een nieuwe economie Opleiding
Blijf relevant en benut advieskansen Voortgaande technologisering, robotisering, circulaire economie, digitale transformatie van business- en verdienmodellen in het MKB zijn zomaar een aantal zaken waarmee de accountant in het midden- en kleinbedrijf mee te maken krijgt in de adviesrelatie met zijn klanten. Daarbij is het belangrijk dat de accountant als sparringpartner van de ondernemer deze […]
 
Webinar MUIS Robotic Accounting Opleiding
Wat kom je te weten? Tijdens dit webinar laten we je alle ins en outs zien van MUIS Robotic Accounting. Dé manier om al je administraties eenvoudig te automatiseren. En natuurlijk laten we ook uitgebreid het accountancydashboard zien. Daarmee zie je in één oogopslag welke klant jouw aandacht nodig heeft. Meer informatie kun je natuurlijk […]
 
(Junior) Controleleider RA, 32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk Vacature
In de functie van Controleleider ben je de schakel tussen de assistent accountants, je klant en de extern accountant, tijdens het leiden van de audits. Je voert niet enkel een opdracht uit, maar je denkt mee, bent volwaardig gesprekspartner en gaat strategisch te werk. De grootte van de opdrachten die je leidt, hangt af van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn