Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 december 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hoogleraar belastingrecht licht fiscus verkeerd in: 50.000 euro boete
Het OM heeft een boete van € 50.000 opgelegd aan een hoogleraar belastingrecht. Hij heeft bij een boekenonderzoek opzettelijk onjuiste informatie gegeven aan de Belastingdienst.
Lees verder »
Omissie in rapport accountant geen oorzaak voor te lage aandelenwaardering
Accon avm heeft met het achterwege laten van een mededeling in een rapport niet veroorzaakt dat de weduwe van een mede-eigenaar van een BV een te lage prijs kreeg voor haar aandelen, oordeelt het gerechtshof in Leeuwarden in een langlopende rechtszaak.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 23 maart van Marja van den Oetelaar hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
De AV Accountancy Peilstok – Hoe zien accountants het jaar 2021 tegemoet?
Net als voor vele andere sectoren is 2020 voor de accountancybranche een memorabel jaar. Wat brengt 2021 de sector? Vul de enquête in en maak een kans op een gratis ticket voor de AV-dag van 2021.
Lees verder »
Ondanks brexitdeal vrees voor grote vertragingen
De langverwachte brexitdeal is een feit. Ondanks het vrijhandelsakkoord verwacht branchevereniging voor de logistiek Evofenedex vanaf vrijdag grote vertragingen in het vrachtverkeer richting het Verenigd Koninkrijk. Reden: personeelstekorten bij de douane en onvoorbereide bedrijven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat moet de salarisadministrateur weten van de Inkomstenbelasting?

Wetgeving, zoals de WKR, en de WAB werkt niet alleen door in de arbeidsvoorwaarden en salarisstrook, maar vaak ook in de inkomstenbelasting van de medewerker. Casper Mons legt op 16 maart op hoofdlijnen de werking van de inkomstenbelasting uit. En je leert wat voor jouw vakgebied van belang is.

Lees verder »
HET JAAR VAN (12) Marcel Spoelstra: ‘We moeten afstappen van uurtje-factuurtje’
Hoe kijken spelers in accountancy en belastingadvies terug op 2020 en wat wensen zij voor 2021? Rondom de feestdagen stelt Accountancy Vanmorgen steeds zeven vragen aan een branchegenoot. Marcel Spoelstra is eigenaar van Spoelstra Accountancy Services en geeft lezingen en cursussen.
Lees verder »
2020 | SEPTEMBER | Belastingplan 2021, accountantsprotocol NOW & Exact neemt Unit4 Bedrijfssoftware over
Het jaar van anderhalve meter, van recessie, van politieke verschuivingen – dat was 2020. Nu de jaarwisseling nadert, blikt Accountancy Vanmorgen terug. Elke dag lees je over de belangrijkste gebeurtenissen uit een van de afgelopen maanden. Vandaag: september, de maand waarin het kabinet zoals elk jaar op Prinsjesdag de nieuwe (fiscale) plannen bekendmaakte en er […]
Lees verder »
Huishoudens spekken spaarpot en lossen niet af op hypotheek
Door de coronacrisis hebben huishoudens in het tweede kwartaal van dit jaar hun spaarpot extra gevuld, maar tot meer extra aflossingen op de hypotheek is het niet gekomen, signaleert DNB.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
HET JAAR VAN (11) Arjan Brouwer: ‘Zou mooi zijn als de sector meer met zelfvertrouwen vanuit de eigen kracht gaat opereren’
‘Verruiming kroongetuigenregeling verspilde moeite’
Waarschuwing voor oordeel zonder voldoende informatie
OPLEIDINGEN
Herstructurering Breed – deel 1
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Webinar De NOW Verantwoord – Samenstellen
NBA Opleidingen
15 januari 2021
Vakopleiding Payroll Services (VPS®)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
VACATURES
Accountant MKB- Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Management/Cost Accountant
Crop Alliance
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN