Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 18 juni

Kruisallergie bij hooikoorts: ook allergisch voor groenten en fruit

Ongeveer de helft van de mensen die een stuifmeelallergie hebben, zijn ook allergisch voor bepaalde fruit- of groentesoorten en noten. Hoe herken je zo'n kruisallergie? En voor welke voedingsmiddelen moet je dan oppassen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat doen bij een allergische reactie op insectenbeet?

Terwijl de ene persoon nauwelijks iets opmerkt van een insectenbeet, worden anderen geplaagd door joekels van jeukende bulten. Soms kan een lichaamsdeel zelfs volledig opzwellen. Wie allergisch reageert, heeft onmiddellijk medische zorg nodig.

Lees verder

Gezondheid.be

Zonneproducten voor dagelijks gebruik

ADVERTORIAL
80% van de ouderdomstekenen is het gevolg van dagelijkse blootstelling aan UV-stralen en vervuilende stoffen. Daarom is het belangrijk om de huid er elke dag tegen te beschermen. De voorjaarszon kan verraderlijk zijn, en heel vaak vergeten we ons in te smeren.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Bloedverdunners en voeding

Bloedverdunners zorgen ervoor dat je bloed minder snel stolt. Zo wordt het risico op een herseninfarct, trombosebeen of longembolie kleiner. Maar er zijn voedingsmiddelen die de werking van bepaalde bloedverdunners kunnen beïnvloeden.

Lees verder

Gezondheid.be

Hysterectomie: verwijderen baarmoeder

Een hysterectomie is een operatie waarbij de baarmoeder (al dan niet samen met de baarmoedermond of –hals) verwijderd wordt. Meestal worden ook de eileiders en soms de eierstokken mee weggehaald. Dit hangt af van de reden van de operatie, de bevindingen tijdens de ingreep en je leeftijd.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven