Wat doet PAX, samen met jou, in tijden van corona?
    online versie  
   
 
Pax Nieuwsbrief
Pax Twitter Pax Facebook
Pax Linkeidn Pax Youtube
'Hoop is het beste medicijn tegen angst'

De coronacrisis heeft invloed op alles en iedereen, ook op het vredeswerk van PAX. Anna Timmerman, onze algemeen directeur, over de gevolgen van de uitbraak van het virus. "PAX'ers blijven vechten voor hen die in conflictlanden leven."

     
Vluchtelingen Lesbos en Chios snel evacueren
 

Nu het coronavirus ook het Griekse eiland Lesbos heeft bereikt, doen acht hulporganisaties, waaronder PAX, een dringende oproep aan premier Mark Rutte om, met zijn Europese collega’s, de vluchtelingen daar weg te halen.

 

 

 
     
Na strijd in Colombia zijn verhalen nodig, geen stilte
 

Op zoek naar de verhalen van Colombianen, die na een halve eeuw oorlog en strijd nu officieel in vrede leven, stuitte schrijfster Karin Anema eerst vooral op stilte. Toch kreeg zij de vele waarheden over het conflict naar boven en schreef daar een boek over. Ook het werk van PAX in Colombia komt ter sprake. Anema: 'Je ziet dat PAX heel erg noodzakelijk is.'

 
     
3 april: Climate strike
 

PAX wil een rechtvaardige aanpak van de klimaatcrisis. In conflictgebieden wonen de meest kwetsbare groepen mensen die vaak dubbel getroffen worden, door de klimaatcrisis en conflict. Ondanks dat we niet op 3 april fysiek de straat op kunnen, willen we dit geluid wel online laten horen. Houd onze website in de gaten om te zien wat jij kunt doen!

 
     
Online aanbod Verhaal van een vluchteling

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus kunnen we geen gastlessen geven op scholen. Daarom bieden we ons aanbod, enigszins aangepast, online aan voor het voortgezet onderwijs en mbo. De Serious Game vertelt over de tragische oorlog in Syrië, gezien door de ogen van 30 personages. Je trekt op met één van hen en komt voor ingrijpende beslissingen te staan. Daarnaast vind je verdiepend lesmateriaal (wachtwoord is extravoorindeklas2018) over het thema vluchtelingen en het conflict in Syrië.

 

Op dit moment werken wij aan online gastlessen van Syrische gastsprekers waarin ze hun persoonlijke verhaal delen. Vervolgens kunnen leerlingen/studenten hun vragen te stellen. Heb je hier interesse in? Stuur dan een mail naar contact@verhaalvaneenvluchteling.nl.

     
PAX Magazine: Films in strijd tegen haat
 

Een stortvloed aan geweld in Zuid-Soedan die al jaren ontelbare hoeveelheden levens kost. Hoe bestrijd je zoiets? Door in te zien wie het geweld pleegt – jonge mannen met wapens – en je daarop te richten. Met mobiele bioscopen die aansprekende films laten zien over verzoening. Dit en meer in de lente-editie van PAX Magazine. Abonneer je of lees ons magazine online.

 
     
Blogs
 
 
     
Vacature
volg @PAXvoorvrede op Twitter
Onze laatste tweets
   
Vrouwen lopen wereldwijd het grootste risico op lichamelijk en seksueel geweld door hun eigen partner in hun eigen…
https://t.co/iUHfk71mZO
25 maart om 14:20
     
  Doe mee aan de oproep aan de EU om vluchtelingen op de Griekse eilanden te beschermen tegen corona. Steun het initi…
https://t.co/i01OE9Kndh
  25 maart om 11:43
     
   
  25 maart om 08:35  
Steun het werk van Pax
 
Pax
www.paxvoorvrede.nl info@paxvoorvrede.nl
PAX Twitter PAX Facebook PAX Linkeidn PAX Youtube
je voorkeuren
 
afmelden
CBF    Nationale Postcode Loterij

verzonden met:  Eagerly Newsletters ©