Zo fotografeer je lentebloeiers & bijzonder: overwinterende kolibrievlinders
LEKKER LEZEN

LEKKER LEZEN

Nieuwe Vogelmagazine & Roots: nu online te koop, zonder verzendkosten.
Roots

Lieve lezer,

Zonder afbreuk te willen doen aan alle ellende die het coronavirus met zich meebrengt, zie ik ook lichtpuntjes. Het vliegverkeer is gereduceerd, mensen werken massaal thuis (en dat blijkt best te kunnen), waardoor het verkeer tot een minimum beperkt wordt…
De wereld is tot stilstand gekomen en het zou zomaar kunnen dat de natuur hier voordeel uit trekt. Ik hoop ook dat er een nieuw bewustzijn komt, eentje van verbondenheid. Met elkaar en met de natuur. Ik wens je heel veel sterkte.

Fanny Glazenburg
Hoofdredacteur Roots

Foto: Bob Luijks

Roots
Hoe de fuut een vrouwtje versiert
LIEFDESDANS OP HET WATER

Wie nu langs open water komt, hoort regelmatig een opvallend diep rollend ‘krraa-arrr krraa-arrr’. Let dan even goed op: je maakt kans op baltsende futen. Het kost misschien wat geduld, maar dan ben je ook getuige van een geweldig mooi schouwspel.
Foto: Chris Bruinstroop

Roots
De wolf bekwaamt zich
EDELHERTMANNEN NU OOK TEN PROOI

Een ree, big van een wild zwijn of een konijn vangen - een peulenschil voor een solitaire wolf. Een edelhertmannetje pakken is een ander verhaal. Maar de wolven zijn erin geslaagd, tonen recente cijfers van onderzoekscentrum BIJ12. En niet één individu, maar meer. Vermoedelijk jagen de wolven nu ook in roedelvorm.
Foto: Maria Mulders

Roots
Zo fotografeer je
VOORJAARSBLOEIERS

De lente is gelukkig in aantocht. Met de Stinzenfloramonitor zie je waar de stinsenplanten - verwilderde voorjaarsbloeiers - bloeien. Maar hoe krijg je die prachtige lentebodes mooi in beeld? Een laag standpunt en weinig wind, dat zijn belangrijke voorwaarden voor een geslaagde foto. Ook met een telelens kun je mooie dingen doen, vertelt natuurfotograaf Bert Faber. 
Foto: Bert Faber

Gratis bij je thuisbezorgd
ROOTS EN ROOTS VOGELMAGAZINE

Je bestelt de nieuwe editie van Roots en het Roots Vogelmagazine eenvoudig online - ze worden gratis bij je thuisbezorgd. Dat geldt ook voor alle voorgaande edities. 

Gebruik bij het bestellen de kortingscode ‘GRATIS’, dan betaal je geen verzendkosten.

Roots
Roots
De eerste exemplaren zijn gespot
KOLIBRIVLINDERS OVERWINTEREN

Het gros van deze knappe kleine vlinders overwintert in Zuid-Europa - en trekt pas ergens in het voorjaar noordwaarts. Uniek dus dat ze nu al worden gezien. Ondanks de vele regen wisten ze de winter te overleven. 
Foto: Piet Beerens

Roots
Omdat luisteren altijd en overal kan
NOTENKRAKERS: DE VOGELPODCAST VAN ROOTS

In de podcast Notenkrakers nemen we je mee in de wereld van de tjilpende, zingende, piepende en kwakende vogels. Elke maand ontrafelen we het geluid van één vogel die je op dat moment buiten kunt horen. Zo kwamen al voorbij:

  • de kraanvogel met haar melancholieke roep 
  • de kramsvogel
  • het mysterieuze 'hoe-oe-oe-hoe-hoeoeoe’ van de bosuil
  • de vink - die zingt in dialect
  • en tenslotte de tjiftjaf - die deze maand terugkeert uit het warme zuiden.

Met 'Notenkrakers' leer je meer dan alleen vogelgeluiden herkennen. Je hoort ook leuke weetjes over de vogels én de antwoorden op de leukste vogelvragen van lezers. Je kunt deze podcast ook beluisteren via Spotify.
Foto: Annie Keizer

Roots
6X Roots + Ortlieb rugtas
PROFITEER VAN 38% KORTING

De natuur in? Dat kan met Roots! Neem nu een abonnement, ontvang 6x Roots én de waterdichte Velocity Daypack 24L van Ortlieb (t.w.v. € 99,95). Samen voor maar € 86.

De velocity daypack is ideaal als je de natuur in gaat. Kies zelf uit een van de vier kleuren.

 

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest
Copyright © 2020 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer