De nieuwe editie ligt nu in de winkel!

Het nieuwe nummer van Italië Magazine is nu overal verkrijgbaar. In deze editie onder andere aandacht voor:

  • Een stad in transformatie: nieuwe en oude hotspots in Milaan
  • Een smakelijke roadtrip door de Chianti Classico
  • Het Lago d’Idro en Brescia
  • Kastelenroute in de Oltrepò Pavese
  • Verzot op Venetië, kunst en mannen: Peggy Guggenheim
  • Nieuwe rubriek: koken met Susan
  • Vespa bestaat 75 jaar. Een eerbetoon
  • De Tarottuin van Niki de Saint Phalle in Toscane

Welk restaurant wordt het Italië Magazine Restaurant van 2022?

Italië Magazine presenteert voor de tiende keer de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. Ben je eigenaar van een Italiaans restaurant dat voldoet aan de criteria en wil je kans maken op deze eretitel, meld je dan voor 15 november aan via het formulier op de website. Je kunt ook als lezer je favoriete restaurant nomineren.

Meld je hier aan.

Gratis naar de Second Home beurs 1-3 oktober

Een tweede huis in Italië is nog nooit zo aantrekkelijk geweest als nu! Thuiswerken met een prachtig uitzicht en genieten van lange vakanties waarbij familie en vrienden kunnen blijven logeren? Oriënteer je dan op de Second Home beurs van 1 tot en met 3 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht.

Wil je de Second Home beurs bezoeken? Activeer dan hier je gratis entreebewijs.

Fotocredits: Eric Kleinberg Photography

Noord-Italië op de fiets

Fietsen vanuit de Dolomieten naar het Gardameer kan over de DoGa (afkorting voor Dolomieten-Garda), een nieuwe fietsroute van 110 kilometer. Je start in het rotsachtige Malè in Val di Sole om vervolgens via vier alpiene valleien en drie bergpassen af te zakken richting de olijfgaarden rondom het Gardameer. Je fietst over geasfalteerde wegen, fietspaden, bospaden en onverharde wegen. Elke fietser kan op zijn eigen tempo de route afleggen. Een gravel- of trekkingfiets wordt aanbevolen

Mail & Win: Reis door de Risorgimento

‘Roma o morte!’ was de strijdkreet van misschien wel de moedigste man die Italië ooit gekend heeft. In 1860 wist de hardvochtige guerrilla-leider Giuseppe Garibaldi een duizendtal rebellen op te trommelen en de losse Italiaanse staatjes te verenigen tot één enkele staat. In ‘Het heldenpad’ treedt romanschrijver Tim Parks in de voetsporen van zijn idool. Hij beschrijft de historische wandeltocht die hij samen met zijn vrouw maakte in 2019, van Rome naar Ravenna. Onderweg deelt Parks zijn liefde voor het land waar hij al ruim 30 jaar woont, als ook de bewondering voor de persoon Garibaldi. Een sfeervol reisverslag. Tim Parks, ‘Het heldenpad’, Uitgeverij de Arbeiderspers, €26,99. 

We mogen drie exemplaren verloten.
Kans maken? Vul dan hier je gegevens in.

Monteverdi herboren

Van Monteverdi’s tweede opera uit 1607, ‘L’Arianna’, bestaan alleen de tekst en het lied ‘Lamento d’Arianna’ nog. Dit najaar zal de opera nieuw leven worden ingeblazen door dirigent Krijn Koetsveld, diens ensemble Le Nuove Musiche en metal-musicus Florian Magnus Maier. Een spraakmakende samenwerking. De eenvoudige muzikale begeleiding gaat gepaard met exotische ritmes en de renaissancepoëzie wordt aangevuld met een sonnet van dichter Willem Kloos. 

‘Arianna’, 7 oktober 2021, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam. muziekgebouw.nl

Fotocredits: Jip Warmerdam

Facebook
Instagram
Website

U ontvangt deze e-mail omdat u heeft aangegeven (commerciële) e-mails van de diensten en producten van
Credits Media te willen ontvangen of een abonnement heeft op een van onze tijdschriften.

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp