Canvas

Hallo,

Het is een woelige wereld waarin we leven: oorlog in Oekraïne, energiecrisis, klimaatcrisis en ga zo maar door. Wie daarbij niet moedeloos of radeloos wil worden, en op zoek is naar houvast en duiding, kan op Canvas terecht bij Terzake en De Afspraak, maar ook bij ons uitgebreid en razend interessant documentaire-aanbod. Voorbij de waan van de dag en toch relevant in de wereld van vandaag. Met geschiedenissen die nooit vergeten mogen worden, portretten van fascinerende figuren, en verhelderende verhalen over de stand van zaken in actuele thema’s. Je vindt het allemaal bij Canvas op VRT MAX.

Heizel 1985

In deze driedelige reeks vertelt sportjournalist Frank Raes hoe een sportief hoogtepunt in geen tijd omsloeg in een vreselijke catastrofe. Op 29 mei 1985 nam het Italiaanse Juventus het op tegen het Engelse Liverpool in het Heizelstadion in Brussel. Voor de start van de wedstrijd drongen Liverpool-supporters binnen in een vak dat voornamelijk was gevuld met Juventus-supporters. Die laatsten sloegen op de vlucht en in de paniek en het gedrum lieten 39 supporters het leven en raakten honderden anderen gewond. Maar de voetbalmatch ging gewoon door…

Vrijdag op Canvas en VRT MAX 
 

Caroline Pauwels

In het bewogen jaar voor haar dood op 5 augustus volgde Canvas het doen en laten van Caroline Pauwels. Van haar rol als gastcurator op Theater aan Zee tot het neerleggen van haar mandaat als rector aan de VUB. Van de telefoontjes naar haar moeder tot het huishouden als alleenstaande ouder. Van de Arkprijs voor het Vrije Woord tot het liefdevolle huldeboek van de studenten. Van stralen van levenslust tot mijmeren over eindigheid. 'De vier seizoenen van Caroline Pauwels' is een innemend portret van een bijzondere vrouw met kinderlijke verwondering als grootste drijfveer en vrijheid van denken als hoogste goed.

Bekijk deze docu op VRT MAX 
 

100 up

Een warm portret van zeven 100-plussers die nog met volle teugen genieten van het leven. Het is een bonte bende van actieve, nieuwsgierige en creatieve mannen en vrouwen met een eeuw waardevolle levenservaring. Mensen met een inspirerend verhaal, jong van geest en weigerachtig om toe te geven aan het verval van hun lichamen.

Bekijk deze docu op VRT MAX 
 

Bolsonaro: Brazil under pressure

Zondag zijn er presidentsverkiezingen in Brazilië. De huidige president Jair Bolsonaro wil van geen opstappen weten, ook al doet hij het niet goed in de peilingen. Maakt hij straks zijn bijnaam ‘Trump van de tropen’ helemaal waar en mogen we een oproer verwachten? En hoe is Brazilië veranderd sinds hij aan de macht kwam in 2019?

Vanavond op Canvas en VRT MAX 

Machtsmisbruik blootgelegd

Zo vader, zo zoon in Syrië

 
Volledige reeks via VRT MAX 
 

Ronselaar voor Jeffrey Epstein

 
Volledige reeks via VRT MAX 
 

Modemagnaat misbruikt modellen

 
Volledige reeks via VRT MAX 

Pinguïns, piraten en prinsessen

 
 
 
Ga naar Canvas op VRT MAX
Facebook   Youtube   Instagram   Twitter