Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 19 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Huis in frisse boslucht geen ‘hulpmiddel’
Hof Den Haag oordeelt dat een woning niet kan worden aangemerkt als een hulpmiddel zoals bedoeld in de ziektekostenregeling van de Wet op de Inkomstenbelasting 1964. 
Lees meer
 
 
‘Belastingdienst moet accuratesse boekhoudsoftware vrijgeven’
Onderzoeksbureau GBNED zou graag zien dat de Belastingdienst terugkoppelt over de mate en soort van naheffing aan ZZP’ers die zonder boekhouder werken. Dit afgezet tegen de naheffingen aan ZZP’ers die hun administratie uitbesteden aan een boekhouder.
Lees meer
 
Nieuwe klanten aantrekken: 6 tips Advertorial

Wat is de beste manier om nieuwe klanten te werven? Denk aan online zichtbaarheid, netwerken, gebruik van social media én een duidelijke toevoegde waarde leveren.

Bekijk deze 6 tips over het aantrekken van nieuwe klanten. =>

 
Rekenkamer: Belastingdienst zorgt voor hoofdbrekens
Van alle ministeries kent het ministerie van Financiën de meeste problemen, met name bij het hoofdpijndossier Belastingdienst. Dat stelt de Algemene Rekenkamer in het Verantwoordingsonderzoek 2016.
Lees meer
 
 
Geen reservering voor toekomstige transitievergoeding
Werkgevers kunnen in principe geen reservering treffen ter betaling van een eventuele latere transitievergoeding aan medewerkers die formeel nog niet zijn ontslagen. Dat schrijft SRA in een signalering voor leden, op basis van literatuur en in de jurisprudentie ontwikkelde criteria.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Consultatie Btw-herzieningsregels voor ‘kostbare diensten’.
Het ministerie van Financiën heeft een internetconsultatie geopend over de voorgenomen uitbreiding van de Btw-herzieningsregels voor ‘kostbare diensten’. Onder deze kostbare diensten worden (investerings)diensten verstaan die aan een ondernemer worden verricht en door die ondernemer over langere tijd binnen zijn onderneming worden gebruikt.
Lees meer
 
 
NBA-bijeenkomst over fraude
Hoe voorkom je fraude? Wat doe je als accountant bij vermoedens van fraude? Oud-topambtenaar en ex-AFM-voorman Arthur Docters van Leeuwen en Leen Paape, lid van de Raad van Advies Stichting Stimuleringskader Integere Organisatie (SIO) en dean Nyenrode School of Accounting & Controlling, geven op die vragen antwoord. Dat doen ze tijdens een door de Ledengroep Intern […]
Lees meer
 
 
Jaarverslag Value8 zonder accountantsverklaring
Investeringsbedrijf Value8 van oud-beleggersvoorman Peter Paul de Vries heeft twee weken na het verstrijken van de wettelijke termijn alsnog een jaarverslag gepubliceerd. Dat heeft een voorlopig karakter, omdat de accountantsverklaring nog ontbreekt.
Lees meer
 
 
Nederlandse commissarissen weinig gericht op externe stakeholders
Nederlandse commissarissen zien samenwerking en contact met externe stakeholders niet als een belangrijk deel van hun takenpakket. Dat zegt accountants- en adviesbureau Grant Thornton op basis van zijn jaarlijkse benchmark onder toezichthouders en directieleden van zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde ondernemingen.
Lees meer
 
 
Elbert Dijkgraaf partner bij Eshuis
Eshuis Accountants en Adviseurs heeft drs. Elbert Dijkgraaf RA aangetrokken ter versterking van het partnerteam. Dijkgraaf zal zich met name ontfermen over dienstverlening aan de publieke sector in Oost-Nederland.
Lees meer
 
Starters bekommeren zich weinig over contracten Contentpartner
Juridische risico’s staan nauwelijks op het netvlies van startende ondernemers. Dit zegt online BV-oprichter FIRM24 na een enquête onder zijn eigen klanten.
 
Borgstelling landbouwkredieten Opleiding
Gedurende deze workshop gaan de deelnemers onder deskundige begeleiding actief aan de slag met een aantal praktijksituaties waarin het wanneer en hoe van het toepassen van de regeling Borgstelling landbouwkredieten centraal staat.
 
Accountant Texel Vacature
De functie: Als Accountant ben je spil in het team en zorg je ervoor dat jouw klanten het beste advies en de juiste begeleiding krijgen. Je durft van gebaande paden af te gaan en levert daarmee ongewoon betrokken advisering, daar dagen we je in uit! Binnen het wettelijk speelveld halen we het onderste uit de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn