Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Huisartsenwachtpost vervangt huisarts van wacht

Vanaf zaterdag 16 juni kan u voor dringende medische problemen, in het weekend en op feestdagen, terecht in de huisartsenwachtpost Noordrand in Brasschaat en dit zonder afspraak. Deze wachtpost vervangt dan de klassieke wachtdienst voor de gemeenten Essen, Kalmthout, Brasschaat, Brecht en Wuustwezel. De wachtpost ligt naast de Spoed van het AZ Klina in Brasschaat en zal elk weekend bemand zijn van vrijdag 19u tot maandag 8u.

Lees meer

Groepsaankoop dak- en spouwmuurisolatie

Heel wat huizen in onze regio – en misschien ook jouw huis - hebben geen dak- of spouwmuurisolatie. Daarom stimuleren de gemeentebesturen van 24 gemeenten waaronder ook Wuustwezel hun inwoners om hun dak en muren beter te isoleren via een groepsaankoop, georganiseerd door IGEAN. Wie intekent, kan zonder zorgen én voor een lagere prijs, zijn dak en spouwmuur laten isoleren.

Lees meer

Vier vrijwillige ambulanciers gezocht

Sinds 2015 bundelen 21 gemeenten en 20 brandweerposten hun krachten in Brandweer Zone Rand om een nog betere hulpverlening te kunnen bieden. Van Essen, over Malle tot in Kontich, gaan wij met meer dan 800 medewerkers door het vuur om de veiligheid van burgers en hun omgeving in onze zone te garanderen. Om onze ploeg te versterken, zoeken wij 4 vrijwillige ambulanciers voor de post Wuustwezel.

Lees meer

Zon in overvloed, verzorg jezelf en anderen goed

De zomer is fantastisch, maar extreme warmte kan gevaarlijk zijn. Jaarlijks sterven er nog honderden mensen aan de gevolgen van warmte. Vaak gaat het om alleenstaande ouderen of chronisch zieken. Ken je alleenstaande ouderen of zieken? Ga dan op warme dagen eens kijken of ze zich goed voelen en voldoende drinken. Ga jij om met baby's, jonge kinderen of dieren? Zorg er dan voor dat ze voldoende drinken en laat ze NOOIT achter in een geparkeerde auto.

Lees meer

Pop up Europa genomineerd voor 'Ster van Europa'

Het project Pop up Europa, dat in maart in Wuustwezel neerstreek, is genomineerd voor de ´Ster van Europa`. Dit is een prijs van het Vlaams Europees Verbindingsagentschap (VLEVA) voor een persoon of project die het Europese debat of samenwerking het afgelopen jaar naar een hoger niveau tilde in Vlaanderen. Pop up Europa brengt Europa naar steden en gemeenten in de provincie Antwerpen. Stem op Pop up Europa via www.stervaneuropa.be

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be