Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 

3 maart 2022

AmersfoortMail

Hulp aan Oekraïners
De gebeurtenissen in Oekraïne raken ook Amersfoorters. Inwoners met een achtergrond in Oekraïne of Rusland én inwoners en organisaties die zich solidair voelen met de vluchtelingen uit Oekraïne en hulp bieden.
Lees meer
 
Persconferentie gemeenteraadsverkiezingen Amersfoort
De gemeenteraadsverkiezingen zijn op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart 2022. De nieuwe leden van de gemeenteraad beslissen straks over de regels en plannen voor de gemeente Amersfoort. Wij vinden het belangrijk dat jongeren zich betrokken voelen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom nodigde burgemeester Lucas Bolsius leerlingen uit om hem het hemd van het lijf te vragen.
Lees meer
 
Eerste uitkomsten pilot: doorstroomregelingen werken
In juni 2021 startte een pilot met doorstroomregelingen voor de Amersfoortse woningmarkt. De eerste uitkomst is dat ze werken: er waren hierdoor in een half jaar tijd 76 verhuizingen. Vooral de voorrangsregeling Van Groot naar Beter was een succes. Hierdoor verhuisden 47 Amersfoorters naar een beter passende woning.
Lees meer
 
Werk aan de weg
Bekijk welke wegwerkzaamheden er de komende periode zijn en wat dit betekent voor het verkeer in de stad.Lees meer
Gratis corona zelftesten en type-2 mondkapjes voor inwoners met een laag inkomen
Nederland gaat steeds verder open, maar het coronavirus is er nog steeds. Daarom is het verstandig om de adviezen op te volgen die de verspreiding van corona beperken. Zoals regelmatig zelftests doen, testen bij klachten en mondkapjes dragen op drukke plekken. In het openbaar vervoer, op de luchthaven en in grote groepen blijft dit ook verplicht.Lees meer
Utrechtse gemeenten doen Rijk concreet aanbod voor opvang asielzoekers en huisvesting statushouders
Voor de opvang van asielzoekers en huisvesting van statushouders is er op dit moment te weinig plek. Ook ontbreekt het aan voldoende menskracht om bestaande plekken in te vullen en zijn er te weinig doorstroomwoningen voor mensen met een verblijfsstatus. Dit vergt volgens de Utrechtse gemeenten en provincie Utrecht een voortvarende, gezamenlijke aanpak. Lees meer
 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I