img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Jongerenworkshop: Sterk in je schoenen

Hoe kom je op een zelfverzekerde manier voor jezelf op? Hoe geef je respectvol je grenzen aan? In deze interactieve workshop krijgen jongeren praktische tips en technieken die ze direct kunnen toepassen.
Stad, zondag 21 april 13.00 uur
€ 2,- (incl. drankje)
img
Lees verder
img

Stemweken Kinderjury zijn van start

Alle kinderen van Nederland vormen samen de Kinderjury en kiezen het Beste boek gekozen door kinderen. Tot en met 24 april kan er gestemd worden voor de Kinderjury 2024. Kinderen die hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, maken kans op het winnen van hun lengte in boeken! Stem je mee?
img
Lees verder
img

Hulp nodig bij belastingaangifte?

Kom op donderdag tussen 17.00 en 19.00 uur naar de bibliotheek in Stad. Daar zitten deskundige vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden en te helpen bij het invullen van de belastingaangifte. Kijk voor de voorwaarden op de website.
Stad, elke donderdag (t/m 25 april) 17.00-19.00 uur
Gratis
img
Lees verder

Pop up optreden CKV Almere

Kom luisteren naar de muziekstudenten van CKV Almere. Deze keer is het de beurt aan leerling violisten om hun kunsten te laten horen in de bieb! Check ze bij de tribune trap van de jongerenafdeling!
Stad, zaterdag 13 april 15.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Behind the scenes: Ronald Capelle

Hi, mijn naam is Ronald Capelle en ik werk sinds een paar maanden in het Innovatieteam Flevoland. Wij geloven in een toekomst waarin jij niet alleen de bieb kan binnenlopen, maar óók op ieder moment van de dag de bieb op je telefoon, tablet, laptop of horloge kan gebruiken. Niet alleen voor e-books en luisterboeken, maar ook voor webinars, online cursussen en om anderen te ontmoeten. Daarom ontwerpen wij een virtuele vestiging waarin jij op maat wordt bediend. Ik bouw daar met veel plezier aan mee!
img

Als ik later groot ben college: Dierenarts

Droom jij ervan om dierenarts te worden? Kom 24 april naar de bibliotheek en stel al je vragen aan Karin Zweers. Van kleins af aan droomde ze ervan om dierenarts te worden. Ze vertelt je onder meer wat ze leuk vindt aan het werk en wat je voor opleiding nodig hebt.
Stad, woensdag 24 april 16.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Tip bij de buren: Zelensky hier bij Kunstlinie

Er is weer een mooie voorstelling bij een van onze buren waar we je graag op wijzen. Zelensky hier is een nieuwe én de eerste voorstelling over het leven van Zelensky die voordat hij president van Oekraïne werd, acteur, auteur en komiek was.
Kunstlinie, woensdag 8 mei 20.30 uur
Tickets € 21,50
Lees verder
img

Film: Melk

Na de stilgeboorte van hun kindje keren Robin en haar vriend Jonas verslagen terug naar huis. Terwijl ze proberen te begrijpen wat er is gebeurd, beginnen Robins borsten melk aan te maken. Ze hoopt de melk te doneren, maar dit blijkt moeilijker dan verwacht.
Stad, 12, 13, 16, 20 en 24 april
Vanaf € 5,75
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden