humanityhouse_logo.gif
update-top.gif
update-bottom.gif

Humanity House zoekt als museum naar verbinding. De verbinding tussen jou en de wereld, de verbinding tussen jou en je medemens. Dat doen we door mensen bij elkaar te brengen, door het creëren van ontmoetingen. Ontmoetingen in persoonlijke verhalen.

Maar nu is die wereld binnenstebuiten gekeerd en reikt je horizon juist niet verder dan de overkant van je straat. En terwijl we door deze gedeelde pandemie wereldwijd meer verbonden zijn dan ooit, kunnen we elkaar juist nu niet ontmoeten. Voor een museum dat verbinding door ontmoeting centraal stelt, voelt dat behoorlijk ironisch. Langzaamaan vinden we nieuwe manieren om met elkaar in contact te komen. We vinden verbinding in de afstand.

Blijf gezond en hopelijk kunnen we elkaar snel weer ontmoeten,

Namens het gehele team van Humanity House,

Frederiek Biemans
Hoofd Programmering & Tentoonstellingen

Afbeelding
 

The Refugee Millennial: Onze vrijheid is kostbaar

Online - In de aanloop naar Bevrijdingsdag deelden onze eigen vrijheidsambassadeurs Atta de Tolk, Sahar Shirzad, Doa Shaikhani, MS.ABA en Hariwa Negisa Adil wat vrijheid voor hen betekent. De video's zijn te bekijken via ons blog en onze social media kanalen.

Lees meer ...
Afbeelding
 

Schermverhalen: Frederiek Biemans

Blog - Wie werken er achter de schermen bij Humanity House? En hoe beleven zij deze vreemde tijd waarin ons museum gesloten is? In de reeks Schermverhalen lees je meer over de personen die achter de schermen werken bij Humanity House.

Lees meer ...

Kijktip

humanity-house-verbindt-op-afstand-2.png

VPRO Tegenlicht: Mijn stad is mijn hart

‘Een plek waar je geen uitzondering bent’. In Rotterdam heeft tweederde van de jongeren een migratieachtergrond. Veel jongeren willen meer gelijkheid en eisen hun eigen plek op in de stad. VPRO Tegenlicht laat met de korte docu ‘Mijn stad is mijn hart’ zien hoe biculturele jongeren de moderne identiteit van deze grote stad vormen.


Lees meer ...
 

Vacature

humanity-house-verbindt-op-afstand-scaled.jpg

Stagiair voor Reserveringen gezocht!

Je werkt mee aan het organiseren van bijeenkomsten, schoolprogramma’s en evenementen van 5 tot 100 personen. De afdeling bestaat uit een Operationeel Coördinator, Medewerker Planning en een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers. Solliciteren bij Dorinda Hovenga via dorinda.hovenga@humanityhouse.org.


Lees meer ...
 

Leestip

de-ijssalon-van-meneer-mebrat1-222x124.jpg

De IJssalon van Meneer Mebrat

In De IJssalon van Meneer Mebrat lees je het verhaal van een Eritrese jongen die samen met zijn neefje op de vlucht slaat. Een vlucht die zes jaar zal duren. Eerder schreven we op ons blog hoe Gebre Zemichael en Gerda Crouset samen met het idee kwamen om het verhaal van Gebre op te schrijven. Lees op ons blog een passage uit het boek.


Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org