iKomet – et fleksibelt og virksomt online forældrekursus

Forældrekursus til børnefamilier, som sænker konfliktniveauet og øger trivslen

iKomet er et online forældrekursus, som giver jer som børnefamilie mulighed for at få en fleksibel og virksom hjælp, når det passer ind i jeres hverdag. Tilbuddet er uafhængigt af, hvor du bor, samt uafhængigt af hvilke tilbud, der er i din kommune. Gennem forløbet møder man helt konkrete, pædagogiske redskaber, som man kan bruge til at øge trivsel og sænke konfliktniveauet i familien.

I videoen ser du, hvordan en mor øver sig i at vise begejstring, lade børnene styre legen, og beskrive hvad drengene gør fremfor at stille spørgsmål. Videoen møder du i vores online forældrekursus iKomet.

Gennem videoer, tekst, spørgsmål og illustrationer bliver du som forældre guidet igennem 7 moduler med konkrete redskaber. Programmet har vist sig hjælpsomt til at sænke konfliktniveauet og skabe bedre trivsel hos de familier, som gennemfører.

Læs mere om forældrekurset iKomet

Se videoen fra iKomet

Giver vi børnene en hjernepause, når pausetiden bruges bag skærmen?

Vi har alle brug for at lade vores hjernebatterier op. Børn med ADHD oplever, at deres hjernebatteri hurtigere løber tør, og de har brug for hyppigere pauser for at genoplade batteriet. Det kan være væsentligt som familie at overveje, hvilket indhold og hvilken form for digitale medier børnene bruger tid på. Man kan også overveje, hvad der er gavnligt som pausetid, så vi genoplader børnenes batterier og ikke aflader dem. Tempoet er højt i mange spil og også i mange videoer på YouTube. Børnenes hjerner belønnes ofte, eksempelvis når de stiger i levels i spil.

Spil og YouTube kan føles som pausetid, fordi børnene sidder stille og er optaget af aktiviteten, men deres hjernebatterier genoplades ikke nødvendigvis. Måske tværtimod. Det kan også være årsag til, at et stop med aktiviteten kan være forbundet med ekstra konflikter. Børn skal hjælpes til at udvikle digital dannelse og det er derfor vigtigt, at man som forælder er undersøgende sammen med barnet, sætter rammer og tager stilling til, hvad tiden anvendes på.

Måske er du medvælger på hvilke spil, som kan anvendes i pausetid, måske vælger du, hvilke to serier børnene kan vælge at se et afsnit af i pausetid, eller måske ser du YouTube video sammen med barnet, netop for selv at kunne tage stilling. Platformen er helt åben og er ikke lavet til børn under 13 år. Derfor er det vigtigt, du taler med dit barn om YouTube.

Få inspiration til en god dialog med dette materiale fra Medierådet.

Sådan tager du dialogen om YouTube med dit barn

Sådan aftaler du gode skærmvaner med dit barn   

Inspiration og hjælp til dig med børn i alderen 0-5 år og 6-15 år

Sundhedsstyrelsens ’Styr på skærm’ præsenterer nogle gode råd til, hvordan du kan aftale gode skærmvaner med dine børn. På siden kan du finde materialer om Sundhedsstyrelsens anbefalinger for brug af skærm i familien.

Materialerne er lavet til småbørnsforældre, der har børn i alderen 0-5 år og til forældre, der har skolebørn i alderen 6-15 år. Materialerne er især til forældre, men sundhedsplejersker, pædagoger, lærere og SSP'ere vil også kunne finde nyttig viden og inspiration til brug, fx ved hjemmebesøg, forældremøder og lign.

Få Sundhedsstyrelsens "Styr på skærm" råd

Anbefaling Podcast: Genstart – Skærm børnene 

Louise Klinge, som er forsker i børns skoleliv, kæder det høje niveau af mistrivsel blandt børn og unge sammen med det høje forbrug af skærme i skolen. Børnene læser og skriver hovedsageligt på skærme, og hun oplever, at skærme gør børnene passive og resulterer i mindre kontakt mellem børnene og mellem børn og voksne.

Lyt til DR's podcast om skærm i skolen

Bliv klogere på ADHD

Herunder kan du se en oversigt over vores kommende webinarer. Vores webinarer er gratis at deltage i, men tilmelding er nødvendig, og der er begrænset antal pladser. 

Se alle kurser og webinarer

Webinar: iKomet – et online forældrekursus

Pris 50,- 

Hør hvordan det online forældrekursus, iKomet,  sænker konfliktniveauet og øger trivslen i familien blandt børn og voksne.  

Køb adgang til optagelsen  >>

Gratis webinar: ADHD & digital trivsel

D. 23. marts 2023 kl. 16:00-17:00 

Få gode råd til, hvordan børn og unge får et afbalanceret forhold til skærme og skærmtid. 

Tilmeld dig webinaret > >

KONTAKT OS I DAG

Telefontid mandag, tirsdag og torsdag: 12.00 - 15.00 
Telefon: 70272276
info@adhdcenter.dk

https://www.facebook.com/centerforadhd
YouTube
LinkedIn
Copyright © 2023 Center for ADHD, All rights reserved.
Du modtager denne email, fordi du har tilmeldt dig Center for ADHDs nyhedsbrev.

KONTAKT OS
Center for ADHD
Marselis Boulevard 1
Aarhus 8000
Denmark

Føj os til din adressebog


Ønsker du at ændre dine indstillinger? 
Opdater præferencer      Afmeld nyhedsbrev