Nyhedsbrev fra Avisen i Undervisningen
Se nyhedsbrevet i din browser

Husk tilmelding til Nyhedsugen senest i dag, 1. september

Knap 20.000 elever fordelt på mere end 800 klasser i hele landet har tilmeldt sig Nyhedsugen 2017. Sidste tilmeldingsfrist er i dag. Skynd dig med dit UNI-login ind på aiu.dk, hvis ikke du har fået tilmeldt din klasse endnu. Flere og flere vælger at aflevere webavis, og 13 % har endda kastet sig ud i både at aflevere papir og og web! Se tilmeldingerne på aiu.dk/tilmeldinger
Klik her og tilmeld klassen på www.aiu.dk senest 1. september 

Nyt ungdomsmedie siger goddag til skolerne

"Koncentrat.dk er et nyt journalistisk medie, som skal hjælpe unge til at forstå den verden, de lever i. Vi er ved at forlade kravlegården, og i dag er første gang, vi ydmygt stikker næsen frem. Koncentrat drives af journalister, der skriver om de vigtigste samfundsmæssige og kulturelle tendenser på en nogenlunde letforståelig og uhøjtidelig facon. Meningen er, at alle unge skal være med. Målet er at gøre dem til engagerede og kritiske mediebrugere – og undgå at de falder i søvn undervejs. Midlet er at koge en kompleks verden ned i et journalistisk format, som vi kalder koncentrater."

Sådan skriver redaktionen på Koncentrat blandt andet om sig selv. Du er altså som lærer på denne nyhedsmail, inviteret med til en slags snigpremiere på mediet, inden de virkelig går i luften. 

Videre skriver de: " ... vil vi meget gerne høre, hvad I synes er godt og skidt. Derfor søger vi lærere, der har lyst til at hjælpe os med at løfte Koncentrat.dk fra vores beta-kravlegård til en side, der kan pimpe lærernes dagligdag og kilde de unges hjerneceller. Så hvis du kunne tænke dig at præge det næste (store) ungdomsmedie med inputs, gode råd og harmdirrende kritik, må du meget gerne tilmelde dig som beta-tester på www.koncentrat.dk/beta ...".

Gå selv ind og tjek beta-konceptet på koncentrat.dk og find oplysninger om deres deltagelse i Nyhedsugen på aiu.dk/danske-aviser

Journalistisk nyhedsmedie til yngre målgrupper i luften

Format er navnet på et nyt nyhedsmedie fra JP/Politikens Hus som henvender sig til yngre brugere. Deres spritnye site har været i luften lidt mere end en uge. Klik på billedet herover og hør redaktionschef Pelle Dam sende en hilsen til brugerne. Find format på formatformat.dk og gå sammen med eleverne på opdagelse i en nyhedsverden, designet til yngre målgrupper.

Sådan får nyhedsmedierne fat i de unge

Nyhedsmedierne har aldrig haft så mange teknologiske platforme og kanaler til de unge, som nu. Alligevel har de paradoksalt nok svært ved at fange deres opmærksomhed. En hvidbog fra Center for Journalistik på SDU præsenterer engagementskriterierne som et alternativ til de klassiske nyhedskriterier. Bladr i hvidbogen som er skrevet af Aslak Gottlieb og bliv inspireret til hvordan nyhedskriterierne kan bringes aktivt i spil, som en del af undervisningen i medier og nyheder.

Indled Nyhedsugen med årets kickstarter. Den korte animation kan på under et minut bruges til at sætte eleverne i gang med brainstorm og ideudvikling.
Copyright © 2017 Avisen i Undervisningen, All rights reserved.
Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er tilmeldt nyheder fra Avisen i Undervisningen.

Her bor vi
Avisen i Undervisningen
Skindergade 7
København K 1159
Denmark

Add us to your address book


Afmeld nyhedsbrev    Rediger dine indstillinger for nyhedsbrev

IF:REWARDS|*
Share
Tweet
Forward
+1