En verder: dit heb jij bijgedragen aan onze strijd tegen babysterfte Bekijk hier de online versie
Rohingya-kinderen schuilen onder een paraplu voor de moesson
Beste meneer/mevrouw ,
 

Regen. Hier snakken we ernaar, maar in Bangladesh hebben ze er veel te veel van. Het moessonseizoen verandert het Rohingya-vluchtelingenkamp in Cox's Bazar in een levensgevaarlijke modderpoel. Landverschuivingen en overstromingen vernielen hutjes en wegen, en ziektes krijgen vrij spel.

Onze collega's werken zich een slag in de rondte om de gevolgen van de moesson te beperken. Daardoor is veel erger voorkomen, bijvoorbeeld dankzij inentingscampagnes en het verhuizen van families naar veiliger plekken.

Lees meer  
De New York Times maakte een reportage over het Rohingya-vluchtelingenkamp Kutupalong in Bangladesh.
Kamp op koekkruimels

De New York Times heeft een indrukwekkende reportage gemaakt over Rohingya-vluchtelingenkamp Kutupalong in Bangladesh.
In beeld en geluid krijg je een rondleiding door een kamp dat op de slechtst denkbare plek is verrezen: op grond met de stevigheid van koekkruimels. De inwoners werken samen met verschillende hulporganisaties hard om de gevolgen van de moesson zoveel mogelijk te beperken.

Bekijk de reportage
 
Youssouf Sanogo en zijn gelukkige moeder Hana, Mali.
Dankzij jou is hun eerste dag niet de laatste

In mei hebben we je aandacht gevraagd om de hoge babysterfte in de wereld te verminderen. Met succes! Dankzij de vele gulle donaties kunnen we in landen als Mali en Nepal nog meer baby's hun eerste 24 uur (en de precaire maanden daarna) door helpen.

Met alle donaties kunnen we bijvoorbeeld:

  • meer dan 1,5 miljoen navelstrenginfecties voorkomen.
  • óf meer dan 11.000 beademingsballonnen inslaan, die de ademhaling van pasgeboren baby's op gang brengt.
  • óf ruim 80.000 buidels kopen, waarin vaders en moeders hun te vroeg geboren kinderen kunnen kangoeroeën.

En natuurlijk doen we nog veel meer om baby's kansen te geven, zodat ze kunnen opgroeien tot gezonde, grote mensen. Lees via de button hieronder wat UNICEF dankzij donateurs zoals jij nog meer doet om babysterfte tegen te gaan.

Lees meer over babysterfte
 
Dit doet UNICEF
Tweet van UNICEF Nederland over het scheiden van migrantengezinnen in de VS.
UNICEF fel tegen scheiden van gezinnen

In juni was het een 'hot item' in het nieuws: Amerikaanse functionarissen scheidden gezinnen die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten overstaken.

UNICEF reageerde met een felle verklaring, waarin onder meer staat dat het scheiden van gezinnen schadelijke stress bij kinderen veroorzaakt.

Bekijk de verklaring
 
Of ga naar de tweet
Mohamad uit Syrië woont in Limburg en wil later chirurg wonen.
'Sjeng oan de geng'

Mohamad (16) wilde niet vechten voor IS en vluchtte daarom 2,5 jaar geleden van Syrië naar Nederland.

Inmiddels woont hij in Limburg en spreekt hij Nederlands met een zachte g. 'Sjeng oan de geng!' (goed bezig), hoort hij vaak. En dat is beslist waar: Mohamad doet enorm z'n best om wat van zijn leven te maken. 'Over dertien jaar ben ik chirurg', verzekert hij de kijkers van deze video.

Ga naar de video
 
Kleine Prinsjesdag 2017: op de foto met premier Mark Rutte.
14 september: Kleine Prinsjesdag

We kondigen het alvast aan: op 14 september, vlak voor Prinsjesdag, organiseren UNICEF en de Stichting Nederlands Debat Instituut 'Kleine Prinsjesdag'.

De Ridderzaal zit op deze dag vol scholieren in nette jasjes en mooie jurken. Met elkaar en met Tweede Kamerleden debatteren ze over kinderrechten. Koningin van de Jeugd Chris Heidstra leest bovendien een zelfgeschreven Troonrede voor. Binnenkort lees je er op social media en onze website meer over (en bekijk nu de terugblik op de editie van vorig jaar).

Kleine Prinsjesdag 2017
 
Terugblik
En? Wat vind je van deze e-mail?
 
Unicef
     
Legal Disclaimer   Contact opnemen
     
Gegevens wijzigen   Afmelden