‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Til patienter og pårørende 02-09-2021

Hver tredje brystkræftpatient venter for længe

De røde lamper blinker for især brystkræftpatienterne og især i Region Sjælland, som har mere end svært ved at få kvinder med brystkræft opereret inden for den lægeligt begrundede maksimale forløbstid på 27 dage. Og det ser ikke meget bedre ud for lungekræftpatienterne. Det er bare ikke godt nok. Det er en bunden opgave at sørge for, at patienterne bliver behandlet til tiden, lyder det fra Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker, der opfordrer sundhedsministeren til at tage sagen op med regionerne.
Læs mere

Et flertal af unge føler sig presset til at drikke alkohol

Har du nogensinde drukket mere, end du havde lyst til, fordi dine venner opfordrede dig til det? Så er det en oplevelse, du deler med mere end halvdelen af landets 15-25-årige, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Fuld af Liv indsats.
Læs om undersøgelsen

Debat: 150.000 har senfølger efter kræft

60 procent af kræftpatienter lever med senfølger efter sygdommen. Men få ved, hvor de kan få hjælp, og der er i dag hverken tilbud til alle eller ensartethed på tværs af landet, skriver afdelingschef i Kræftens Bekæmpelse Pernille Slebsager i dette debatindlæg, der også er bragt i Sundhedsmonitor den 30. august 2021.
Læs debatindlægget

Ny undersøgelse: Flere ved, at overvægt kan give kræft

Flere danskere end tidligere kender sammenhængen mellem overvægt og kræft, viser en ny undersøgelse af danskernes viden om og holdninger til overvægt og sundhed. Men langt de fleste ved fortsat ikke, at overvægt øger risikoen for kræft.
Læs mere her

Det skriver andre medier om kræft
 

Solarielov virker ikke

(Netavisen Pio 18-08-2021)

En række sundhedsorganisationer vil have indført en 18 års-aldersgrænse for brug af solarium for mindske faren for modermærkekræft. Politikere er ikke afvisende.
Læs mere

Færre kvinder bliver tjekket for livmoderhalskræft: ‘Kom afsted’

(dr.dk 25-08-2021)

I 2020 blev der undersøgt 10 procent færre prøver for celleforandringer end i 2019. Celleforandringerne kan føre til livmoderhalskræft. Det viser en ny opgørelse fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram.
Læs mere her

Derfor nedsætter løbeturen risikoen for alvorlig sygdom

(dr.dk 23-08-2021)

Intensiv træning regulerer vores dna og kan slukke sygdomsgener, viser ny undersøgelse fra Københavns Universitet, hvor otte unge mænd har fået taget vævsprøver før og efter et seks ugers intensivt træningsforløb. Resultaterne viser, at der sker en ændring i dna’et, når man dyrker motion.
Læs hele historien her

Det sker i Kræftens Bekæmpelse
 

Molekylærbiolog og neurokirurg er årets Juniorforskere

Molekylærbiolog og lektor, ph.d. ved Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet Lasse Sommer Kristensen, 40, og afdelingslæge, klinisk lektor, ph.d. Anders Rosendal Korshøj, 39, fra Neurokirurgisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital er modtagere af årets Juniorforskerpriser fra Kræftens Bekæmpelse. De modtager hver 100.000 kroner for fremragende forskning inden for hvert deres felt.
Læs om juniorforskerne

Hvem skal have Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2022?

Har du et bud på, hvem der fortjener en pris for sit enestående arbejde på kræftområdet?

Så er det nu, du skal indstille din kandidat til Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2022. Du kan indstille din egen kandidat nu og frem til og med den 10. september 2021.
Læs mere om Hædersprisen