Hvorfor mentaltræne ridehesten?

En del af mentaltræningen, som Sissel laver fra jorden, går ud på at lære hesten at se tingene i øjnene og forholde sig til dem. Den må ikke bare ignorere eller løbe væk fra dem. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Står du med specifikke problemer med din hest? Eller er du bare nysgerrig på, hvad arbejde fra jorden og mentaltræning af din hest kan gøre for ridningen, stævnerne og jeres hverdag sammen?

I en ny artikelserie har vi allieret hos med en dansk ekspert på området, Sissel Sandø-Ulbæk, som er oplært af bl.a. Will Rogers og Tristan Tucker. Sammen med hende dykker vi ned i, hvordan arbejde fra jorden og mentaltræning af den moderne ridehest kan gavne ridningen og samværet med hesten - og dermed også resultaterne.

Grand Prix-dressurrytter Sanne Svendsen fortæller også om, hvad jordarbejde og mentaltræning af hendes hest har givet, og hvorfor hun begyndte at lave det, fordi som hun siger:

- Én ting er at lære hesten øvelserne til dressurprogrammet, men den skal også klædes mentalt på til at løse opgaven i uvante omgivelser.

Du finder første del af denne nye artikelserie i Ridehesten december-magasinet, som netop er på gaden nu:
 
Køb det nye magasin her

Hjælp! Bidrag til undersøgelsen her

Måske har du født og dermed fået problemer med at holde på vandet under ridning, eller kniber det under letridning eller noget tredje? Bidrag til Rikke Riis' undersøgelse her, så kaster vi lys på emnet. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Lad os tage hul på et gigantisk tabuemne - nok især hos ryttere. Har du også problemer med at holde på vandet under ridning? Det har rigtig mange ryttere faktisk.

Fysioterapeut til både heste og mennesker, Rikke Riis, som står bag firmaet Equifysio, har derfor sat sig for at undersøge, hvor stort problemet med rytterinkontinens egentlig er, og det vil vi hos Ridehesten gerne bidrage til.

Derfor håber vi meget, at du vil være med i denne anonyme spørgeskemaundersøgelse, så vi kan kaste lys på emnet.

For er der rideøvelser, du helt undgår? Og hvor mange deler du mon skæbne med? Vi håber, at dette tabuiserede emne falder i god jord og kan give lidt mere åbenhed omkring inkontinens.

Spørgeskemaet er som sagt fuldstændig anonymt, så skynd dig ind at bidrage med dine oplevelser ved at trykke på knappen her:
 
Udfyld spørgeskema

I denne måneds magasin får du:

På forsiden denne gang er vinderen af årets Hubertusjagt Frederikke Blixencrone-Møller og Danglo's Top Elan e. Eminenz/Mas Media xx.

I december-nummeret af Ridehesten kan du bl.a. læse:

  • Alt om årets Hubertusjagt i dybdegående artikler
  • Astma og respiration hos heste: Forebyg og behandl
  • Træningstips til springning fra Daniel Hald Cassøe
  • Profilartikler om Dinja van Liere og Claus Hundebøl
  • Mød de to testryttere til unghestechampionatet 2022
  • Om konferencen ”Hestesporten frem mod 2030”
  • Fra føl til sportshest: Bovbjergs Zhivago
  • Dansk Varmblods 35-dages test

Og selvfølgelig meget mere end det!

Er der noget af dét, du lige står og har brug for i din hverdag med hesten, eller som du synes kunne være spændende at lære om, så finder du Ridehesten magasinet i din lokale rideudstyrsbutik, som e-magasin eller på vores hjemmeside.

Få december-magasinet leveret lige til døren her

Vil du have Ridehesten leveret lige til døren 12 gange om året?

Facebook
Instagram
YouTube
Website
Email
Copyright © 2021, Wiegaarden Media All rights reserved.

Vores mailadresse er:
info@ridehesten.com






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ridehesten · Blåkildevej 15 · Hobro 9500 · Denmark