mlns='http://www.w3.org/1999/xhtml'>

Je maandelijkse updates over imecs innovaties in Vlaanderen.
imec
 
Preventie hart- en vaatziekten 
Bloeddrukwaarden accurater en zelfs continu meten?
Daar komt de echografiesensor!
Imecs echografiesensor meet de centrale polsgolfsnelheid in de halsslagader, waarna algoritmes de signalen verwerken. De technologie is schaalbaar tot elk vereist formaat en zal in mobiele en zelfs ‘wearable’ meettoestellen kunnen worden geïntegreerd.
 
Slimme stad
Gezondere lucht in Vlaamse steden: imec effent pad voor concrete verbeterinitiatieven
De voorbije 5 jaar verzamelden en interpreteerden imec & partners een schat aan luchtkwaliteitsdata, fijnmazig en real-time gecapteerd door massa’s sensoren verspreid over Vlaanderen. Ze voegden er hun technologische expertise aan toe.
 
Iedereen wint
"Citizen science geeft burgers actieve rol bij onderzoek & beleid"
CurieuzeNeuzen, het bekende burgeronderzoek waarbij duizenden Vlamingen luchtkwaliteitsmetingen samenbrachten, is slechts één van de inspirerende cases rond de kracht van dit soort onderzoek voor slimme steden.
 
Voorbij computers en smartphones...
Superkrachtige chips zullen ongeziene toepassingen mogelijk maken
Imec slaagde erin om met een soort vorkstructuur de afstand tussen transistoren – de bouwstenen van een chip – aanzienlijk te verkleinen. Hierdoor kunnen producenten krachtiger chips ontwikkelen voor innovatieve toepassingen in gezondheid, mobiliteit, enz.
 
Imec in de media
Belgische chipexpertise van wereldniveau
Eurocommissaris voor Interne Market bezoekt imec
Thierry Breton bezocht in juni onze wereldberoemde cleanroom, het kloppend hart van imecs chiponderzoek, en sprak er met imec CEO Luc Van den hove. Het bezoek kadert in de EU's gesprekken met tal van leiders binnen de chipindustrie – in België én onze buurlanden – met het oog op onafhankelijke chipproductie in en door Europa.
 
Zomer-challenge!
Maak van je smartphone een hologram-projector
Imec zet mee de schouders onder Da’s Geniaal!, een initiatief dat STEM wil stimuleren bij jongeren. Onderzoekster en STEM-rolmodel Anabel De Proft, imec-experte in optische toepassingen, bewijst dat een speelse doe-opdracht aanstekelijk werkt.
> Jouw eigen smartphone-hologram: 6 makkelijke stappen
 

Events
1 & 6
JUL
Amai!-kampvuursessie Artificiële Intelligentie
Bepaal mee hoe AI ons kan helpen op vlak van mobiliteit, gezondheid, klimaat en werk. Voor bedrijven, onderzoekers, burgers, AI-experten, overheden...
19
NOV
Data Science and Personalized Health
Met de steun van imec. Save the date.
24 > 26
NOV

Trefdag Digitaal Vlaanderen 2021
Met o.m. imecs City of Things. Save the date.