Inzicht in praktijkprestaties (hybride) warmtepomp
Gawalo
Online versie

 

Hybride warmtepomp verbruikt 2,1 kWh per bespaarde m³ aardgas
Wat is de impact van hybride en all electric warmtepompen op de belasting van het elektriciteitsnet en het aardgasverbruik? En hoe verloopt de piekbelasting in koude winterperiodes? Om inzicht te krijgen in de praktijkprestaties is een uitgebreide meetcampagne, Installatiemonitor, opgezet. Hier vindt u de resultaten.
Lees verder >
In 2021 steeg verkoop stookolieketels in België aanzienlijk
Bij onze zuiderburen werden in 2021 35 procent meer stookolieketels verkocht dan het jaar voordien. Dat meldt de VRT (Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie) op basis van cijfers van Informazout, een organisatie die statistieken bijhoudt over de stookoliemarkt.
Lees verder >
Drinkwater ontdoen van bromide
Bij ozonbehandeling van water kan uit bromide bromaat ontstaan. Bromaat is mogelijk kankerverwekkend. Die stof wil je dus niet in drinkwater hebben.
Lees verder >
Nieuwe hogetemperatuur warmtepomp: feiten en praktijk ervaringen
Vattenfall en Feenstra hebben een hogetemperatuur-warmtepomp (HT-warmtepomp) ontwikkeld. Deze kan 85°C leveren en is daarmee geschikt voor de een-op-een-vervanging van de cv-ketel in bestaande woningen. 
Lees verder >
Airco als collectief warmtepompsysteem
Bi-bloc- of monobloc-warmtepompen in een cascadesysteem zijn een veel gekozen lucht-wateroplossing voor een collectief warmtepompsysteem. Zijn lucht-luchtwarmtepompsystemen ook een oplossing voor een collectief systeem?
Lees verder >
Eerste waterstofwijk van Nederland steeds dichterbij
De eerste waterstofwijk van Nederland is volop in ontwikkeling. Het project kent veel uitdagingen, maar met een beetje geluk gaat in de zomer van 2022 de eerste schop de grond in. Projectleider Kees Boer geeft een update over de ontwikkelingen.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright