Hybride warmtepompen in bestaande bouw: installateurs kunnen belangrijke rol spelen
Op het gebied van hybride warmtepompen in de bestaande bouw kunnen installateurs een zeer belangrijke rol spelen, denkt Erik Caelen, directeur innovatie bij Itho Daalderop.
Klimaatinstallaties slim aansturen met een gebouwbeheersysteem
Wat is het verschil tussen een gebouwbeheersysteem, een energieregistratie- en bewakingssysteem en een building energy management system? En wat zijn de innovaties op deze gebieden met betrekking tot het slim aansturen van klimmaatinstallaties?
Buurtbatterijnorm NEN 4288: de belangrijkste inhoudelijke aspecten
NEN 4288 is de norm voor veilig werken aan buurtbatterijen oftewel: ‘Bedrijfsvoering van batterij-energieopslagsystemen - Aanvullende eisen op NEN 3140.’
Elektrische installaties in situaties met gasontploffingsgevaar moeten aan speciale eisen voldoen. Veel monteurs weten dat niet. Met de beste bedoelingen maken ze er dan een onveilig geheel van.
De risico’s van vlambogen beperken: een praktische én morele noodzaak
Vlambogen vormen een risico voor iedereen die werkt aan elektrische installaties. Bedrijven besteden helaas lang niet altijd voldoende aandacht aan het verkleinen van deze risico's en het vergroten van de veiligheid.
Elektrische installaties in woningen en bedrijfspanden moeten voldoen aan de NEN 1010. Dit artikel behandelt een aantal belangrijke aandachtspunten van deze norm.