EIGEN WONING 3 min
Hypotheek tweeverdieners stijgt vanaf 2021
Tweeverdieners kunnen vanaf 2021 een hogere hypotheek krijgen voor de aankoop van hun huis. Het kabinet wil het laagste inkomen zwaarder laten wegen. Straks kan 90% in plaats van 80% van het laagste inkomen meegerekend worden in de som.
Lees meer ›
ECONOMIE EN POLITIEK 3 min
Fiscus werkte Autoriteit Persoonsgegevens tegen
Het onderzoek naar etnisch profileren door de Belastingdienst in de toeslagenaffaire kostte meer tijd dan gepland. Het was een moeilijk karwei voor de Autoriteit Persoonsgegevens. Zeker omdat de fiscus het onderzoek tegenwerkte.
Lees meer ›
NIEUWS 2 min
Internationale samenwerking bij fiscale opsporing
Joint Chiefs of Global Tax Enforcement (J5) is een samenwerkingsverband van de fiscale opsporingsdiensten van Nederland, Australië, Canada, Engeland en de VS. Gezamenlijk buigen deze 5 landen zich over vragen op het gebied van fiscale criminaliteit.
Lees meer ›
FISCALE PRAKTIJK 3 min
Europe Commissie akkoord met actieplan eerlijke belastingen
De Europese Commissie is akkoord gegaan met een actieplan voor eerlijkere en eenvoudige belastingen. Het belastingpakket omvat voorstellen die moeten bijdragen aan duurzame groei en economisch herstel na de coronacrisis.
Lees meer ›
CORONA 2 min
Miljonairs vragen wereldleiders om hogere belasting
Miljonairs uit een aantal landen, waaronder Nederland, vragen hun regeringen om hogere belastingen voor de rijkste mensen. Het geld is hard nodig om de impact van de wereldwijde coronacrisis te verzachten, schrijven ze in een open brief.
Lees meer ›
Update Belastingdienst filetransfer
Fiscale Praktijk • 2 min
Formulier als tijdelijke oplossing voor eHerkenning
Btw • 3 min
Nog steeds ernstige zorgen over naleving privacywetgeving
Economie En Politiek • 2 min
D66 en 50Plus willen toeslagenstelsel hervormen
Economie En Politiek • 4 min