Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 24 januari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hypotheekfraude accountant voldoende aannemelijk, opnieuw lange doorhaling
Een RA die al eens eerder 5 jaar uit het register werd geschrapt wegens hypotheekfraude is door de Accountantskamer nu voor dezelfde periode opnieuw doorgehaald. Dit keer ging het om een ander geval, waarbij ABN Amro om de tuin werd geleid bij de aankoop van een villa in het Gelderse Warnsveld.
Lees verder »
Personalia | Joanknecht versterkt partnerteam met Max Broekhuizen en Jeroen Vervoort
Per 1 januari 2024 verwelkomt Joanknecht met trots Max Broekhuizen en Jeroen Vervoort als nieuwste partners.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dat is professionaliteit à la Louis

Professioneel, menselijk. Een tikkie eigenwijs. Bij Crowe Foederer zien we veel gelijkenissen met de opvattingen van Louis van Gaal. Dat merk je ook op onze werkvloer. Hier maak je samen met het team het verschil voor klanten. Niet alleen in wat je doet, maar vooral ook hoe je dat doet. Nieuwsgierig?

komwerkenbijcrowefoederer.nl »
Stella corrigeert ernstige btw-fouten, EY heeft tijd nodig voor controle jaarrekening 2022
E-bikefabrikant Stella, sinds eind 2023 eigendom van het investeringsvehikel van Ben Mandemakers, heeft aanzienlijke fouten ontdekt in zijn btw-aangiftes. Het voorlopige jaarverslag over 2022 onthult dat Stella €2 miljoen aan achterstallige omzetbelasting moet betalen aan de belastingdienst.
Lees verder »
Personalia | Nieuwe participant bij Vallei Accountants Agri
Nico van Eckeveld participeert vanaf 2024 bij Vallei Accountants Agri. Hij werkt ruim 5 jaar bij Vallei en heeft daarvoor jarenlang gewerkt bij de Rabobank als Accountmanager Groot Zakelijk in de agrarische sector.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en btw?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Wat is een prijssubsidie? Hoe krijg je een belastingvoordeel door een subsidie in de btw heffing te betrekken? Joep Swinkels geeft je op 7 maart antwoord op o.a. deze vragen en praat je helemaal bij.

Lees verder »
AV-Top 50 | Samen groter, sterker én uitdagender
Begin september werd het nieuws gedeeld met de buitenwereld: vanaf 1 januari 2024 fuseren de accountants-­ en advieskantoren De Hooge Waerder en Spaarne. De controleafdelingen van de nieuwe organisatie hebben samen een pittige ambitie: uitgroeien tot het grootste auditkantoor van Noord­-Holland.
Lees verder »
‘Kilometervergoeding moet gemiddeld €0,35 zijn’
Voor een middenklasse-auto heeft de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR)  het normbedrag voor een reële kilometervergoeding als je met een privéauto zakelijke kilometers maakt dit jaar op minimaal €0,35 per kilometer gesteld.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De kracht van ondernemerschap in de fiscale wereld: een nieuwe kijk op advies 
De fiscale wereld wordt steeds complexer. Dat biedt uitdagingen en tegelijkertijd ook veel mogelijkheden. En óók een verschuiving in benadering. Een dergelijk uitdagend landschap vraagt om een entrepeunerial mindset; een ondernemersbenadering, die verder gaat dan de traditionele methoden. Een aanpak die een proactieve insteek, innovatieve denkwijze en een betrokken houding vooropstellen. En de verwachting is […]
Lees verder »
Dividendverbod NOW soms strijdig met evenredigheidsbeginsel 
De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de definitieve tegemoetkoming NOW 1 van een reisorganisatie uit Nijmegen ten onrechte vastgesteld op 0 euro en het voorschot teruggevorderd, heeft de rechtbank Gelderland geoordeeld. Toepassing van het dividendverbod is in dit geval in strijd met evenredigheidsbeginsel.
Lees verder »
Omzet RSM stijgt wereldwijd tot recordhoogte
RSM heeft een wereldwijde omzet bekendgemaakt van $ 9,4 miljard voor het jaar 2023, een groei van 16%. De wereldwijde fee-inkomsten voor accounting- en auditdiensten stegen met 15% tot $ 3,6 miljard, terwijl de tax-inkomsten van RSM met 17% stegen tot $ 2,6 miljard.
Lees verder »
PKIsigning introduceert nieuw platform voor digitaal ondertekenen
PKIsigning lanceert op 1 februari een nieuw platform dat zowel het digitaal ondertekenen als het veilig delen van documenten faciliteert. Daarmee speelt het bedrijf in op de groeiende behoeften van gebruikers en de komst van nieuwe wet- & regelgeving (eIDAS).
Lees verder »
Alfa opent nieuwe vestiging in Leiden 
Alfa Accountants en Adviseurs opent per 5 februari een nieuwe vestiging in Leiden. Alfa gaat zich huisvesten op de eerste verdieping van het kantoorpand aan de Vondellaan 51 en wordt daarmee buren van advocatenkantoor TeekensKarsten. Met deze uitbreiding wil Alfa mkb-klanten in Leiden en omstreken (o.a. de Bollenstreek) ondersteunen in accountancy en advies.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
BDO-benchmark: onwerkbaar financieel perspectief voor gemeenten
Verondersteld beleggingsrendement box 3 volgend jaar iets lager
Gebruikelijkloonregeling in 2024: hoe zit het precies?
‘WHOA bereikt mkb minder goed’
OPLEIDINGEN
Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA)
Markus Verbeek Praehep
31 januari 2024
4400 Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden
Extendum
28 februari 2024
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
10 april 2024
VACATURES
Assistent accountant Agri
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg, Barneveld
Junior belasting adviseur in Waalwijk
Moore DRV
Waalwijk
Assistent Accountant
Vallei Accountants & Adviseurs
Woudenberg en Barneveld
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN