Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 1 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Hypotheekrenteaftrek dient na scheiding niet voor levensonderhoud
De (volledige) betaling van de hypotheekrente is gekoppeld aan het recht van de achterblijver om in de woning te mogen wonen en dient niet tot voorziening in het levensonderhoud van de ex-partner. De achterblijver heeft in dit geval dus alleen recht op 50% hypotheekrenteaftrek, oordeelt Hof Den Bosch.
Lees meer
 
 
KPMG zet hoofdkantoor Londen in de etalage
Accountantskantoor KPMG biedt het hoofdkantoor op Canary Wharf  in Londen te koop aan en wil het vervolgens terughuren. Het bedrijf hoopt £400 miljoen, omgerekend ongeveer € 435 miljoen, binnen te halen met de verkoop van het veertien etages tellende gebouw.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
Creditcardgegevens niet bij alle bedrijven in goede handen
Bij 45 procent van de bedrijven zijn creditcardgegevens van klanten onvoldoende beveiligd. Dat stelt Verizon Communications op basis van onderzoek onder grote en middelgrote bedrijven in meer dan dertig landen.
Lees meer
 
 
Horeca: 4 jaar achtereen groei
De horeca heeft in het tweede kwartaal 9,1% meer omzet gemaakt dan een jaar eerder, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer. Bekijk het hele programma en meld u aan.

 
Grootste stijging uitzenduren in ruim 10 jaar
In het tweede kwartaal van 2017 hebben uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven 2,0 procent meer omgezet dan in het kwartaal ervoor. Dat meldt het CBS.
Lees meer
 
 
Inhaalgroei, maar productiviteit kan hoger, zegt Rabobank
Heel veel Nederlandse bedrijven presteren middelmatig. Zij moeten hun productiviteit verbeteren om de economie te laten groeien. Dat zegt Rabobank-econoom Jesse Groenewegen in de Telegraaf, naar aanleiding van onderzoek naar de productiviteit van bedrijven.
Lees meer
 
 
Kleine pensioenen kunnen vanaf 2018 samengevoegd
Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen binnenkort kleine pensioenen samenvoegen in plaats van deze uit te keren. Dat staat in een wetvoorstel van het kabinet.
Lees meer
 
 
China trapt op de rem, geen nieuwe cryptovaluta
Op last van China’s centrale bank, de Volksbank, wordt de uitgifte van nieuwe cryptomunten in China voor onbepaalde tijd opgeschort.
Lees meer
 
 
Elektronische kopieaanslagen houden op te bestaan
De Belastingdienst gaat de elektronische kopieaanslagen (EKA’s) via BAPI per 31 december 2017 volledig uitfaseren. De EKA is enkele jaren geleden opgevolgd door het Servicebericht Aanslag (SBA) via Digipoort. 
Lees meer
 
‘Geef je gunfactor een boost met digitaal ondernemen’ Contentpartner
Vier jaar geleden openden Mark Vermeer en zijn vrouw Petra hun Bruna-winkel in Amsterdam. Tegelijk met de keuze voor Bruna kozen ze voor Yuki. ‘Dankzij Yuki hebben we de tijd om klantvragen te signaleren, daar op in te spelen en die oh zo belangrijke persoonlijke band met onze klant op te bouwen en te verstevigen.’
 
Financieringsdeskundige Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen als financieringsdeskundige voor het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot financieringsdeskundige. Voor assistent accountants en accountants die niet de volledige opleiding MKB-kredietcoach willen volgen, is er nu de opleiding tot financieringsdeskundige. De opleiding tot financieringsdeskundige bestaat uit het blok ‘financiering’ van de opleiding tot […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Hoe kan de BTW-positie van de gemeente en de ontvanger van de subsidie worden geoptimaliseerd? Joep Swinkels brengt u […]
 
Stagiair(e) controlepraktijk (vanaf 18 februari 2018) Vacature
Boon Stage lopen bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé. Wat ga je doen […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn