Vi har altid interesseret os for sammenhængen mellem de valg, vi tager i køkkenet, og den effekt, de har på vores omgivelser, både tæt på og i de fjerneste hjørner af kloden. Nu har vi taget et afgørende nyt skridt. Sammen med førende eksperter har vi kortlagt klimaaftrykket ved alt, der bevæger sig igennem vores virksomhed – ned til hver enkelt råvare, der indgår i måltiderne.
Med den viden, har vi sat nye mål: Fra 2025 skal vi være CO2-neutrale i vores egen drift. Og frem mod 2030 vil vi halvere aftrykket fra de råvarer, vi bruger (med en reduktion på 30% som delmål i 2025). Det kommer til at betyde, at måltiderne skal være endnu grønnere – og at de animalske råvarer, vi fortsat bruger, skal have det mindst mulige miljøaftryk.
Målene i sig selv er vigtige, men vores største succeskriterium er, at vi undervejs kan være med til at inspirere og forme en måde at spise på, og tænke dyrkning og husdyrhold på, der bliver en del af løsningen på vor tids største udfordring. Derfor samarbejder vi både med forskere og landmænd, f.eks. om at få nordiske bælgfrugter tilbage i jorden, så vi også hvad angår de grønne proteiner kan trække på et saftigt, biodiverst og velsmagende nordisk råvaregrundlag. KLIMANEUTRAL DRIFT FRA 2025
Driften i vores egne køkkener, restauranter, bagerier og andre faciliteter skal være CO2-neutral i 2025.
Det vil vi opnå gennem en flerstrenget indsats:
Her kan du læse mere om vores mål, beregningsmetode, og hvad vi vil bruge den nye viden til i praksis. AFTRYKKET FRA RÅVARERNE – DET STØRSTE OG SVÆRESTE
I en madvirksomhed kommer langt den største del af klimaaftrykket fra de råvarer, der indgår i måltiderne. Det er derfor her, det helt store forandrings- potentiale ligger i en madvirksomhed. I Meyers kommer omtrent 95% af vores samlede klimaaftryk fra de råvarer, vi bruger.
Fra 2018 til 2019 – de første to år med fuld kortlægning af vores klimaaftryk – har vi gennemført en 10% reduktion per kg mad.
For at opnå vores mål om at mindske C02-aftrykket fra vores råvarer frem mod 2030, vil vi blandt andet:
Børsen Bæredygtig har talt med Claus Meyer og vores administrerende direktør Jesper Uggerhøj om indsatsen for mere bæredygtige måltider.
SAMMEN KAN VI MEGET MERE __________________________________________
Vi ser det som vores allervigtigste opgave at være med til at forme en måde at spise på, der kan blive en del af løsningen på en af vor tids største udfordringer – og hvor velsmag, håndværk, kvalitet og opfindsomhed er drivkræfterne for forandringen.
Vi drømmer om en ny grøn bevægelse, der er drevet i samspil mellem landmænd, avlere og forbrugere. Vil du med på rejsen og se fremtidens madvaner i et mere bæredygtigt lys, så tøv ikke med at skrive til os -------------
Klimamål for Meyers er en del af en større samlet bæredygtighedsstrategi for Meyers, som lanceres i maj 2021.
DATAENE SKAL PÅ ARBEJDE I forbindelse med kortlægningen af vores fulde klimaaftryk har vi, sammen med 2.-0 LCA Consultants Consultants og Rambøll udviklet et værktøj, der viser, hvordan vi præsterer i hver enkelt af vores køkkener løbende – f.eks. i alle de kantiner, vi driver. Her kan vi, anskueliggøre klimaaftrykket helt ned på råvareniveau, måned for måned.
Værktøjet vil, ud over at give en løbende dokumentation, gøre det muligt at arbejde med klimamål lokalt sammen med vores kunder og samarbejdspartnere, så det bliver en en fælles rejse.
VORES BEREGNINGSMETODE Den metode, der er anvendt, er udviklet af Jannick Schmidt og 2.-0 LCA consultants, der er blandt Danmarks førende eksperter i livscyklusanalyse. Metoden bygger på data fra databasen EXIOBASE, der er den mest komplette og detaljerede globale model til beregning af CO2-fodaftryk, som gør det muligt at beregne fødevarernes aftryk i alle afkroge af kloden. Metoden er unik i sin rækkevidde og indbyrdes sammenhæng – hele det globale netværk af fødevaresystemer er omfattet af analyserne.
Kattegatvej 53, 2150 Nordhavn
Du modtager denne email, fordi du er tilmeldt Meyers nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde dig via link i bunden af vores nyhedsbrev.
|