ELF Voetbal nieuwsbrief van 30-10-2021
Ian Smeulers koos na Feyenoord voor Noors avontuur: "Wij spelen juist aanvallend"

Een basisplaats bij zijn club in de hoogste divisie. In een land met een cultuur die op Nederland lijkt, goed georganiseerd en wonend in een zomerse kustplaats op tien kilometer van een vliegveld met een rechtstreekse vlucht naar Nederland. Ian Smeulers heeft het na zijn afscheid bij Feyenoord volgens eigen zeggen getroffen met Sandefjord Fotball. "Ik moest binnen een dag schakelen en alles regelen, maar dat is het absoluut waard geweest."


lees verder
Het levensverhaal van Jorginho: "Toen hij aankwam, had hij moeite om te dribbelen"

Hij won de Champions League én het EK in een tijdsbestek van krap anderhalve maand en werd door de UEFA uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Toch bevat de Nederlandse Wikipediapagina van Chelsea-middenvelder Jorginho niet meer dan een paar alinea's tekst. "Van zijn eerste salaris bij Verona kocht hij een auto: een tweedehands, zwarte Peugeot 106."

lees verder
Interview PSV-talent Fodé Fofana: "Spelen voor FC Barcelona, daarvan droomt elk jongetje"

Dromen: iedereen heeft ze. De droom van Fodé Fofana kwam op zijn tiende met een overstap naar FC Barcelona een stuk dichterbij. Maar werd twee jaar later door ingrijpen van de FIFA ruw verstoord. Na het overwinnen van diverse fysieke tegenslagen werkt hij in het shirt van PSV keihard verder aan het realiseren van zijn droom. "Ik heb ontzettend veel geleerd van Ruud van Nistelrooij."

lees verder
Interview Wieke Kaptein: “Het was heel gek om mijn debuut eerder in de Champions League dan in de Eredivisie te maken”

Een dag in het leven van de inmiddels zestienjarige Wieke Kaptein ziet er compleet anders uit dan het leven van de gemiddelde tiener. Op haar vijftiende maakte ze dit seizoen haar Champions League-debuut én heeft ze een profcontract bij de FC Twente Vrouwen op zak. ELF Voetbal sprak haar over haar komeetachtige ontwikkeling.

lees verder
Wie pakt de Trofeo Pichichi?

De afgelopen vijf seizoenen had Lionel Messi een patent op de topscorerstitel in La Liga. In de afgelopen twaalf jaar wonnen in totaal slechts drie spelers deze prijs. Nu Messi en die andere doelpuntenmachine, Cristiano Ronaldo, vertrokken zijn naar het buitenland, opent dit deuren voor andere spelers. Wie zijn de kanshebbers op het winnen van de Trofeo Pichichi? ELF Voetbal zet een aantal favorieten op een rijtje.

lees verder
Michael de Leeuw over Bastian Schweinsteiger: "Het voelde alsof ik met een legende sprak"

Vele spelers uit de Eredivisie speelden in het verleden samen met wereldsterren. Michael de Leeuw was van 2017 tot 2018 ploeggenoot van Bastian Schweinsteiger bij Chicago Fire. "Ik keek naar hem zoals je naar een standbeeld kijkt."

lees verder
Interview Rochdi Achenteh: "De club beschikte over een privéjet waarmee we naar uitduels vlogen"

Armenië. Rochdi Achenteh had nog geen stap in het land gezet toen hij zijn handtekening zette onder zijn contract bij Ararat-Armenia. De nu 33-jarige linksback beleefde een geweldig avontuur, totdat de coronacrisis uitbrak. De Eindhovenaar sloeg buitenlandse aanbiedingen af en koos bewust voor een terugkeer naar Nederland. Dit seizoen vervult de voormalig Marokkaans international een sleutelrol bij Kozakken Boys in de Tweede Divisie. "Buiten de lijnen ben ik heel iemand anders dan erbinnen."

lees verder
ELF leuke uitdagingen om aan te gaan in Football Manager 2022

De nieuwe versie van Football Manager is weer bijna te koop. De beta-versie is al speelbaar waardoor je je vanaf deze weekweer in de rol van manager kan kruipen. Na het opstarten van de game herrijst altijd weer de belangrijkste vraag: bij welke club moet ik nu het roer overnemen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Toch helpen we je alvast op weg met elf mooie uitdagingen waarmee je virtuele voetbalgeschiedenis kan schrijven.

lees verder
De slimste mens met… Siem de Jong over polarisatie, podcasts luisteren en Christian Eriksen

Dat de Heineken-ontvoering best een lezenswaardig boek is, maakt voor de perceptie allang niet meer uit. Het werk van wijlen Peter R. de Vries is uitgegroeid tot symbool van de weinig ontwikkelde voetballer. Om dat beeld onderuit te halen gaan we verder met de serie De Slimste Mens Met… Voor de vierde editie kruist verslaggever Tim Beck de degens met sc Heerenveen-middenvelder Siem de Jong (32).

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Barcelona FC - Espanyol Barcelona21-11-2021
Number 1 Voetbalreizen
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Paris Saint-Germain - FC Nantes21-11-2021
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Inter - SSC Napoli21-11-2021
Voetbaltrips.com
P1 Travel
 
Atlético Madrid - CA Osasuna21-11-2021
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
P1 Travel
Chelsea FC - Manchester United27-11-2021
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen