‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
16. SEPTEMBER 2024
 
   
  Også efteråret er nu 'brat'. Få lidt af Charli XCXs energi denne uge på Cinemateket. Foto: Thomas Borberg.  
Lucas Arturo Ramsøe Willkens
Journalist
 
  Kære læser  
  Det noget nær umulige er ved at ske i København.  
  Nej, det er ikke tilfældet, at rulletrapperne på Nørrebro station er begyndt at virke mere end et par timer ad gangen. Og nej, københavnerne er heller ikke stoppet med at bruge betegnelsen ’bmo’.  
  Den noget nær umulige udvikling er, at cykelhjelmen åbenbart har gjort sit indtog blandt unge smarte københavnere. At køre med cykelhjelm er måske ligefrem blevet … cool? Det kan du læse mere om her.  
  Spænd hjelmen, for her kommer en håndfuld anbefalinger til ugen i København.  
   
  OPLEV! Det kan godt være, at du lå og frøs i en sovepose til en af sommerens våde festivaler, men sommeren har altså været varm. Blandt andet bød juli på de varmeste dage, der er blevet målt, og 2024 står til at kunne blive det varmeste år nogensinde. Og mens det måske er godt nyt for dit varmeregnskab, er det dårligt nyt for omtrent alt andet. Hvad kan du selv gøre? Du kan for eksempel tage til klimafestivalen Climate Justice Days, der denne uge sætter fokus på kampen for klimaretfærdighed i både København og Aarhus.  
  Det skær med en lang række af events rundt omkring i byerne. I København kan du blandt andet tage til debat om klimajournalistikken, fredagsbar med Den Grønne Ungdomsbevægelse og tøjbyttemarked. Det foregår alt sammen hos Mellemfolkeligt Samvirke på Nørrebro. I Aarhus kan du også bytte dit tøj til nyt, eller blive klogere på CO2-lagring og lytte til en talk om kolonialismens rolle i klimakrisen. De fleste events er gratis. Find det fulde program og læs mere her.  
   
  FEST! Har du enten dine nøgler i din karabinhage, en kombucha-svamp i køleskabet eller en neotribal-tatovering? Så lytter du sandsynligvis også primært musik på en smart, uafhængig internetradio, som spiller nichemusik, der næsten ikke kan blive snævert nok. Måske din radiostation er den københavnske internetradio The Lake, som nu i 10 år har præsenteret eksperimenterende musik, lydkunst og alternative radioprogrammer og podcast: Alt det, du ikke hører på de store radiokanaler. Nu fylder The Lake 10 år, og du kan komme med til fejringen.  
  Festen foregår lørdag 21. september på det netop genåbnede spillested Alice på Nørrebro. Her kan du opleve koncerter med den eksperimentende vokaltrio Ilinix, og så kigger det fynske band First Flush også forbi, hvis dansksprogede tekster har været nomineret til en række priser og er blevet udgivet som bog. Derudover er der også dj-sets af dj Kuchulu og med dj Brevet, som nok er et af The Lakes mest populære programmer, der nu er rykket til P6 Beat. Billetterne koster 130 kr. Læs mere her.  
   
  SE! Mens du lige var begyndt at forstå hvad ’demure’ betød, er nu også efteråret blevet ’brat’. Charli XCX er netop udkommet med et remix af sin sang ’Talk Talk’ med hjælp fra Dua Lipa og Troye Sivan. Og sidstnævnte er hun netop draget på turne med - både show og single har sat internettet i kog. Showet kan du opleve et sted i Guds eget land, men du kan også få lidt brat-energi denne uge i Cinemateket i København. Torsdag 19. september viser biografen nemlig musikfilmen ’Charli XCX: Alone together’. En dokumentarfilm, der følger tilblivelsen af albummet ’how i’m feeling now’, som kom til verden med hjælp fra fans, mens covid-19 havde sat meget andet i stå. Læs mere her.  
  Filmvisningen er en del af den 12. udgave Cinematekets Musikfilm Festivalen 2024: Ti dage, hvor du kan opleve alverdens musikfilm - fra danmarkspremierer og internationale hits til nichefilm og perler fra arkivet. Mere end 30 forskellige film er på programmet. Oplev blandt andet den Oscar-nominerede film om den ugandiske afrobeat-stjerne og politiker Bobi Wine, eller se Talking Heads-musikfilmen Stop Making Sense, som efterfølges af en fredagsbar med dansegulv. Festivalen foregår til og med 22. september. Billetpriserne begynder ved 95 kr. Find hele programmet og køb billetter her.  
  God fornøjelse.  
 
     
 
FIK DU LÆST?
 
 
Er det at køre med cykelhjelm ligefrem blevet … cool?
Er det at køre med cykelhjelm ligefrem blevet … cool? Er det at køre med cykelhjelm ligefrem blevet … cool?
 
 
 
FIK DU LÆST?
 
Preben Kristensens maratonrolle udfordrede publikum
»Bliver det her bøsseri ved?«: Preben Kristensens maratonrolle udfordrede publikum Preben Kristensens maratonrolle udfordrede publikum
 
 
FIK DU LÆST?
 
Det er et mirakel, at man kan spise så gode pitabrød på et så lille og undseeligt sted
5 hjerter: Det er et mirakel, at man kan spise så gode pitabrød på et så lille og undseeligt sted Det er et mirakel, at man kan spise så gode pitabrød på et så lille og undseeligt sted
 
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Drengene blev kvalt under sand og tørv. Nu peger de lokale på, at stranden er blevet farlig
 
 
 
2 Kongen var gæst hos Hitler og kronprinsparret glade gæster hos Göring
 
 
 
3 5 hjerter: Det er slet ikke til at holde ud, hvor godt det hele lyder
 
 
 
4 Børnepsykolog: Min oplevelse i vinafdelingen gjorde det klart, hvorfor så mange børn ikke kan følelsesregulere
 
 
 
5 Udenpå var Louise Møller fræk og forstyrrende. Indeni var hun ulykkelig
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  Rektor
 
Frist:­ 15/10/2024   Københavns Universitet Læs mere
 
  Dekan for Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet - SCIENCE
 
Frist:­ 06/10/2024   Københavns Universitet Læs mere
 
  Direktør til Wonderful Copenhagen
 
Frist:­ 17/09/2024   Wonderful Copenhagen Læs mere
 
  Chef til udvikling af Kulturhavnen - Helsingør Havne
 
Frist:­ 02/10/2024   Helsingør Kommune Læs mere