‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN iByen
 
 
 
Fra torsdag til lørdag bliver debatfestivalen Talk Town afviklet for femte år i træk. Her ses et billede fra festivalen i 2017. Arkivfoto: PR
Kære læser
 
Pinsen falder i slutningen af denne uge. Og hvis du (heller) ikke kender grunden til disse fridage, kan vi fortælle, at pinsen faktisk er kirkens fødselsdag.
 
Har du ikke tænkt dig at bruge dagene på at diske op med lagkage og flag for at fejre af kirken, har vi i stedet tre tips til dig, som du kan bruge ugen på.
 
     
 
OPLEV! Torsdag, fredag og lørdag i denne uge bliver debatfestivalen Talk Town 2021 afviklet for femte år i træk. Festivalen handler om hverdagssexisme, køn, ligeløn, kunst, sex og alt der imellem, og du er inviteret, om du er rødglødende feminist eller stolt chauvinist (hvilket du forhåbentlig ikke er). På festivalen kan du opleve et væld af debatter, filmvisninger, workshops, musik og meget mere, både fysiske og digitale, om blandt andet feministisk aktivisme på Instagram, feminisme og klimakampen og økonomisk ulighed i musikbranchen. Talk Town bliver afviklet hos Union på Nørre Allé. Læs mere på Facebook-eventet her. Som noget særligt i år bliver festivalen også afholdt i Nuuk 20. maj på Grønlands Nationale Ligestillingsdag. Læs mere om det fulde program her.
 

 
     
 
LYT! Har du tit svært ved at sove? Så er natradio måske noget for dig. Tirsdag 18. maj og de følgende fem tirsdage inviterer performancegruppen hello!earth og storbyteatret Metropolis til ’Tuesday Night Sleeping Club’, som er en »natradio, der lader os udforske natten og vores sovende fællesskab for at skabe forandring«. Du kan lytte med hjemmefra, og som en del af natradioen vil der blandt andet være demonstration til fordel for de syriske børn og skriveskole for poesi i en privat lejlighed på Vesterbro. Natradionen bliver sendt fra 21 til 9 næste morgen, og du kan lytte med gennem appen Tuesday Night Sleeping Club eller hjemmesiden her.
 

 
     
 
ANSØG!Hvis du bor på Frederiksberg, har du nu mulighed for at ansøge om en ’gadehave’. Og det lyder jo spændende, men hvad mon en gadehave egentlig er? Jo, en gadehave kan være et mindre bed omkring et vejtræ tæt på din bopæl eller et stykke grønt på en af Frederiksbergs pladser, hvor du kan plante og plukke alle de blomster, du vil. Haven er nemlig din - og helt gratis. Det nye koncept er en del af en række initiativer, der skal forbedres Frederiksbergs bynatur og biodiversitet. Men der følger en række krav. Blandt andet beder Frederiksberg Kommune alle gadehaveholdere plante bi- og insektvenlige planter og stedsegrønne planter, så gadehaven er grøn hele året. Sprøjtegift er strengt forbudt. Får du tildelt en have, er det dit ansvar at vande, luge ukrudt og fjerne eventuelt affald. Ansøgningsfristen for gadehaverne er 1. juni og igen 1. august. Læs mere og ansøg her.
 

 
God uge!
 

 
 
 
Med venlig hilsen
 

 
 
 
FIK DU LÆST?
 
 
 
»Nu hvor festivalerne også er aflyst, kan jeg kun gisne om, hvordan København vil se ud hen over sommeren«
 
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 »Mit hoved blødte, og de gned det med ketchup og så med mayonnaise, og jeg havde en chokoladebar, som de også gnubbede ind i sårene«
 
 
 
2 Overblik: Her er coronasmitten i København lige nu højest
 
 
 
3 Overlæge og psykiater: Kære journalister, kom i gang
 
 
 
4 Hvornår er corona overstået? Amerikanske eksperter har et bud
 
 
 
5 Antony Blinken er alt det, Trumps USA hader
 
 
Annonce
 
 
 
Skoleleder Odden, Nykøbing, Egebjerg Skole
 
Frist: 06/06/2021 Læs mere
 
Juridiske fuldmægtige
 
Frist: 03/06/2021 Læs mere
 
Borgercenterchef for voksenområdet i landets største socialforvaltning
 
Frist: 07/06/2021 Læs mere
 
Kommunaldirektør
 
Frist: 09/06/2021 Læs mere
 
Strategisk stærk kommunikationschef
 
Frist: 11/06/2021 Læs mere
 
Se alle jobs