‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
14. OKTOBER 2024
 
   
  Denne uge finder tiende udgave af Copenhagen Zine Fest sted. The place to be for en kreativ københavner. På billedet ses de to festival-stiftere tilbage i 2014. Arkivfoto: Peter Klint.  
Lucas Arturo Ramsøe Willkens
Journalist
 
  Kære læser  
  Vidste du, at byens kreative cool kids render rundt i gaderne med de samme slags hættetrøjer og halstørklæder og spejder efter hinanden?  
  Tøjet kommer nemlig fra det københavnske pladeselskab Posh Isolation, som udgiver elektronisk undergrundsmusik som Varg, Croation Amor, Vanity Productions og Puce Mary.  
  I år fylder de 15 år. Derfor har Ibyen tegnet et portræt af Posh Isolation, som er vokset ind i byen, og har bidraget til at placere København på verdenskortet for elektronisk undergrundsmusik.  
  Cool kid eller ej, her kommer en håndfuld anbefalinger til ugen i København.  
   
  LÆS! Har du omfavnet efteråret, og givet dig hen til pumpkin spice latte, uldtrøjer og ’Twilight’-film? Måske du endda er så heldig at have efterårsferie og nu har tid til gør-det-selv-projekter som kimchi og kagebagning eller endda læsning?. Har du allerede kæmpet dig gennem tidens store bøger som Diez, Rooney og Cosmos, kan du denne uge finde inspiration til nyt læsestof til CPH Zine Fest. En festival, der hylder zine-kulturen. Betegnelsen Zine kommer fra ordet ’magazine’ og dækker over små selvlavede hæfter og magasiner.  
  Mandag 14. oktober skydes den tiende udgave af CPH Zine Fest i gang på i biblioteket Blågården på Nørrebro med udstillingen ’Det må ikke blive til noget’. En udstilling om den danske punkscenes første fan-zine IKLIPSX fra 1978. Udstillingen kan ses ugen ud, hvor festivalen finder sted med også koncerter i Ungdomshuset, talks og workshops. Festivalens højdepunkt er et marked, som finder sted lørdag 19. oktober i undergrundskulturhuset Kapelvej 44 på Nørrebro, hvor du kan købe zines fra en lang række af byens zinetister. The place to be for en kreativ københavner. Læs mere om festivalen her.  
   
  LYT! Forhindrer priserne på økologisk olivenolie og æg dig også mod at gå til koncerter i Koncertsalen eller Operaen? Bare rolig kulturelle københavner, her kommer to koncerter i flotte omgivelser til en billig pris. Torsdag 17. oktober kan du i de meget rå, men utrolig unikke og smukke kælderlokaler på Vesterbro kaldet Basement opleve koncerter med de to komponister Petra Hermanova og Mats Erlandsson. De to kunstneres dronemusik og dystre folk har ført dem rundt omkring på prestigefyldte musikfestivaler rundt omkring i verden. På Basement kan du opleve dem begge live for 130 kr. Læs mere her.  
  I Brønshøj ligger et 34 meter høj bygning i jernbeton: Brønshøj Vandtårn. En smuk bygning, som i dag fungerer som kulturhus for lyd- og lysentusiaster, der spiller det helt specielle rum op. Lørdag 19. oktober er det tre unge komponisters tur Eva Koza, Li’som og Virvel,der udfolder hinandens værker under et koncertformat kaldet ’Hun maler med grå’. Forvent stemmer, strygere og synths. For unge under 25 år koster billetten en 50’er. Læs mere her.  
   
  OPLEV! Uge 42 er byens kunsthaller og museer nok lige så overbefolkede med børnefamilier som Tivoli og Den Blå Planet – det er nemlig efterårsferie. Her er er to udstillinger, hvor du kan få dit skud moderne kunst, uden at risikere at glide i en leverpostejmad. Kunsthallen Simian i Ørestaden har netop åbnet en ny udstilling af den britiske kunstner Reba Maybury kaldet ’Mr V Neck and Mr Polo Shirt’. En udstilling, hvor du blandt andet kan se et værk bestående af blyantstegninger, der viser højden af de mænd, der arbejder på Simian. Værkerne handler om tematikker om sexarbejde, magt og misogyni, og de kan opleves til 15. december. Fri entre. Læs mere her.  
  I galleriet Sharp Projects på Nørrebro hænger en collage på væggen, som består af afbildninger af panderynkerne på politikere, statsledere og regeringschefer fra 2019-2024. Rynkerne er den del af den tyske kunstner Clara Lena Langenbachs soloudstilling ’For all (one) cares’, som undersøger, hvordan kræfter som medier og samfundsnormer former, hvordan vi opfatter den menneskelige krop. Udstillingen kan opleves gratis til og med 25. oktober. Og nu på tirsdag 14. oktober kan du overvære Clara Lena Langenbach i en samtale med journalist Maya Tekeli. Læs mere her.  
  God fornøjelse.  
 
     
 
FIK DU LÆST?
 
 
De er lyden af Københavns undergrund. Langt fra Danmark klæder cool kids sig i deres tøj og fester med
De er lyden af Københavns undergrund. Langt fra Danmark klæder cool kids sig i deres tøj og fester med De er lyden af Københavns undergrund. Langt fra Danmark klæder cool kids sig i deres tøj og fester med
 
 
 
FIK DU LÆST?
 
Tænk, at en lille vinbar kan servere mad, der giver kuldegysninger
Tænk, at en lille vinbar kan servere mad, der giver kuldegysninger Tænk, at en lille vinbar kan servere mad, der giver kuldegysninger
 
 
FIK DU LÆST?
 
»Jeg kommer ikke til at lægge én krone i de blodburgere«
McDonald's åbner på Nørrebro for første gang i 14 år: »Jeg kommer ikke til at lægge én krone i de blodburgere« »Jeg kommer ikke til at lægge én krone i de blodburgere«
 
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Meget tyder på, at Columbus forsøgte at skjule sin sande identitet. Ny dna-analyse viser måske hvorfor
 
 
 
2 Journalist: De danske medier fortæller ikke den rigtige historie om USA
 
 
 
3 Overlæge slår alarm: »Den næste patient, der bliver henvist til os, kan vi først se omkring 1. juni 2025«
 
 
 
4 Pornoskuespiller og valgsvindel har ikke afskrækket vælgerne, men her er en afsløring, der virkelig gør ondt på Trump
 
 
 
5 Anmelder: Denne tv-serie er et 'Velkommen til virkeligheden i København'
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  Skoleleder til ny international folkeskole i Kalundborg
 
Frist:­ 11/11/2024   Kalundborg Kommune Læs mere
 
  Centerchef for Skole og PPR
 
Frist:­ 07/11/2024   Næstved Kommune Læs mere
 
  Skolechef
 
Frist:­ 04/11/2024   Rødovre Kommune Læs mere
 
  Kulturdirektør
 
Frist:­ 03/11/2024   Det Danske Filminstitut Læs mere
 
  Teknisk direktør
 
Frist:­ 10/11/2024   Ringsted Kommune Læs mere