‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
Annonce
Annonce
 
Politiken
 
12. FEBRUAR 2024
 
   
  På Valentinsdag fejrer Ibyens Brevkasse 5 år med fødselsdagsfest, kærlighedspanel og håndlæsning. Det sker i Pressen, og du kan komme med. Arkivfoto fra tidligere live-event med brevkassen.  
  Kære læser  
  Så blev det uge 7, vinterferie for nogle og helt almindelig vinteruge for andre, og hvad end din uge byder på dagstur til Malmø og keramikkursus for hele familien, eller bare endnu en tur i 9-17-maskinen, lægger der midtvejs en lille, kærlig godbid. Onsdag er det nemlig 14. februar Valentinsdag, og den skal jo enten overstås eller fejres, afhængigt af om du sværger til at frabede dig alle højtider og traditioner, som er »påduttet os af amerikaniseringen«, eller går all in med Interflora-bestilling, hjerteformet chokoladeæske på hovedpuden og Irmas kronelys på morgenbordet.  
  Valentinsdag kan bruges med en partner eller en date, men lige så godt være en anledning til at fejre kærligheden til sine venner eller sin familie. Lige meget om det er højskoleslænget, din gamle mor eller februars første date, du skal være sammen med, har vi din ryg med en bunke bud til din uge.  
  Læs med her.  
   
  LYT! Ingen Valentinsdag uden kærlighedsskrupler og -spørgsmål, men det er der selvfølgelig råd for. Ibyens Brevkasse fejrer nemlig 5 års fødselsdag på årets største kærlighedsdag, hvor brevkasseredaktør og kærlighedsdoktor Felix Thorsen Katzenelson onsdag aften står i spidsen for ikke bare ét, men to paneler, der vil hjælpe gæsterne gennem kærlighedens kattepiner. Det hele sker i Pressen i Politikens Hus og kulturpersonlighederne, der skal hjælpe med at lette de romantiske bekymringer, er serieskaber, podcastvært og musiker Lasse Dein, radiovært Mathias Helt, journalist Lotte Thorsen, forfatter Tine Høeg og radiovært, satiriker mm. Helin Erdem. Aftenens bedste spørgsmål præmieres med en stor selvkærlighedspakke, og så er der også mulighed for at blive klogere på sin personlighed og følelser, når håndlæseren Krumme kigger forbi. Billetten koster 90 kr. for abonnenter og 120 kr. for ikke-abonnenter, dørene åbner kl.18.30 og første panelsnak skydes i gang klokken 19.30. Vi glæder os til at se dig!  
   
  LYT! Onsdag aften afholder interesseorganisationen Mino Danmark, der arbejder med at fremme minoritetsetniske danskeres position i samfundet, et særligt valentinsevent, som byder på både filmvisning og en talk. Først vil der være visning af kortfilmen ’Amala’, der handler om en teenagepige med tamilsk baggrund, som får en hemmelig, dansk kæreste. Derefter vil det være muligt at sende spørgsmål til det panel, der bagefter vil prøve at svare på små og store spørgsmål som »hvor og hvordan finder man som minoritsetetnisk dansker kærligheden?« og »kan man have hele sig selv med i den, når man finder den?«. I aftenens panel sidder blandt andre menneskerettighedsaktivist Manilla Ghafuri, skuespiller Neesha Dewa, manuskriptforfatter Morten Mortensen og musiker Camma. Det hele modereres af diversitetskonsulent Jennifer Maria Matos Tonndorff. Efter film og talk dæmpes lyset, og blød musik skrues op. Arrangementet er helt gratis, men kræver tilmelding via linket her.  
   
  QUIZ! Vil du hellere svare på spørgsmål selv, i stedet for at lade et panel om det, kan du tage til Den Store Kærlighedsquiz i Absalon på Vesterbro onsdag aften. Her kan du og dine holdkammerater gætte løs på, hvem det nu lige er, der spiller hovedrollen i de største rom-com-klassikere, hvem der synger de største kærligheds-bangers, og hvilke kendisser, der har dannet par. Måske det giver anledning til at knytte tættere bånd til en holdkammerat, eller måske bare imponere med din kæmpe viden om all things love? Endte din valentinsdate på den værst tænkelige måde, eller er du bare mere til dyrkelse af hjertesorg end romantik, inviterer Absalon dagen derpå til Break Up Musikbanko, hvor du kan synge med på alle de største sange om ulykkelig kærlighed, og måske skråle din egen hjertesorg ud. Den Store Kærlighedsquiz koster 50 kr., Break Up Musikbanko koster 70 kr.  
  God fornøjelse.  
 
     
 
FIK DU LÆST?
 
 
Når udlændinge fortæller om deres oplevelser med danskere, giver vores bundplacering pludselig mening
Når udlændinge fortæller om deres oplevelser med danskere, giver vores bundplacering pludselig mening Når udlændinge fortæller om deres oplevelser med danskere, giver vores bundplacering pludselig mening
 
 
 
FIK DU LÆST?
 
»Vi stod og grinede ude på gaden og sagde til hinanden: Tænk, hvis vi kunne åbne her?«
»Vi stod og grinede ude på gaden og sagde til hinanden: Tænk, hvis vi kunne åbne her?« »Vi stod og grinede ude på gaden og sagde til hinanden: Tænk, hvis vi kunne åbne her?«
 
 
FIK DU LÆST?
 
I lange perioder kommer jeg på cafeen hver dag
Jazzsanger Nana Rashid: I lange perioder kommer jeg på cafeen hver dag I lange perioder kommer jeg på cafeen hver dag
 
 
MEST LÆSTE SENESTE 24 TIMER
 
 
1 Nu falder andelsboliger i værdi
 
 
 
2 Følg udviklingen: »Jeg tror, det kommer til at vare lang tid, før krigen slutter«, siger ekspert
 
 
 
3 Bendtner-dokumentar sender et klart budskab til alle forældre
 
 
 
4 Michael Bo: DR's dokumentar får mig til at tænke, at det kunne være mig
 
 
 
5 I næsten to uger ledte redningsfolk efter hende. Nu er den 6-årige pige fundet dræbt i gennemhullet bil
 
 
     
 
Jobopslag
 
 
  PROJEKTCHEF
 
Frist:­ 01/03/2024   Bygnings- og udviklingsfonden DTM 4.0 Læs mere
 
  Chef for Kulturcenter Mantzius - Rudersdal Kommune
 
Frist:­ 04/03/2024   Rudersdal Kommune Læs mere
 
  Direktør
 
Frist:­ 27/02/2024   Hvidovre Kommune Læs mere
 
  Direktør - FGU Syd- og Vestsjælland
 
Frist:­ 03/03/2024   FGU Syd- og Vestsjælland Læs mere
 
  Direktør til Ballerup Kommune
 
Frist:­ 25/02/2024   Ballerup Kommune Læs mere