Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Deel 2 van de ‘corona-app’: de AP vs de apps, wat is het oordeel?

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft afgelopen week aangegeven niet te kunnen oordelen over de 7 mogelijke ‘corona-apps’ die geselecteerd zijn door het ministerie van VWS. De apps zijn, volgens de AP, nog onvoldoende uitgewerkt om echt te kunnen beoordelen. Wat zijn nu de vervolgstappen?

LEES MEER
22 april

Privacy versus kentekenparkeren


Het lijkt inmiddels de normaalste zaak van de wereld. U parkeert de auto in Amsterdam en voert via de parkeerautomaat of uw mobiele telefoon het kenteken van uw auto in.

Maar hoe zit dat met de privacy? Is er hier sprake van een inmenging in het privéleven? Dit vraagstuk werd kortgeleden door de Hoge Raad behandeld.

> LEES MEER
17 april

Corona-app: de randvoorwaarden

De Europese Commissie publiceerde deze week een toolbox met aanbevelingen voor mobiele apps ter bestrijding van het coronavirus. Hierbij benadrukt de Europese Commissie dat het gebruik van de corona-app altijd vrijwillig moet zijn en dat locatiegegevens niet gebruikt mogen worden.

Lees in deze blog meer over de overige randvoorwaarden die zijn opgesteld.

> LEES MEER

10 april

Google leest mee via populair Zoom-alternatief Hangouts Meet


Google heeft de premium versie van Hangouts Meet 'gratis' beschikbaar gesteld voor haar G Suite gebruikers. Vanzelfsprekend probeert Google haar gebruikers warm te maken voor de extra features. Met succes want G Suite heeft inmiddels ruim 2 miljard maandelijkse gebruikers. Maar wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van Hangouts Meet?

> LEES MEER
7 april

Eerste schadevergoeding onder de AVG in hoger beroep vernietigd

Bijna een jaar geleden was er in Nederland een primeur op het gebied van de Europese privacywet: voor de eerste keer werd door een rechter schadevergoeding op basis van de AVG toegekend. In hoger beroep is vorige week de uitspraak tegen de gemeente Deventer vernietigd. Wat was er ook alweer aan de hand en wat zegt de uitspraak in hoger beroep over de toepassing van dit recht op schadevergoeding?

> LEES MEER
Vanaf donderdag 30 april stellen wij een gratis video podcast beschikbaar waarin privacy en de arbeidsrelatie centraal staan. We gaan op zoek naar vragen die momenteel spelen in de relatie tussen werkgever en werknemer en geven praktische handvatten. De video podcast gratis ontvangen? Schrijf u nu in!
KLIK HIER VOOR DE GRATIS PODCAST
Twitter
Facebook
LinkedIn
Website
Email
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 

ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01

ICTRecht Noord-Nederland B.V., Leonard Springerlaan 35, 9727 KB, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 

Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465