Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

De interne privacyverklaring: hoe je werknemers te informeren?


Een werkgever verwerkt altijd persoonsgegevens van werknemers. Bijvoorbeeld om salarissen uit te betalen of verzuim te registreren. Werkgevers zijn volgens de AVG verplicht om hun werknemers te informeren over de omgang met hun persoonsgegevens. Maar hoe kun je voldoen aan deze informatieplicht? Dit kan met behulp van een interne privacyverklaring!

In deze blog leggen we uit wat een interne privacyverklaring is en wat daarin hoort te staan.

> LEES MEER OVER DE INTERNE PRIVACYVERKLARING

Ondersteuning nodig van een privacy jurist?


Van het uitvoeren van een privacy audit of Data Protection Impact Assessment (DPIA) tot het opstellen, controleren en onderhandelen van diverse privacy documenten; onze privacy juristen staan voor u klaar. Wij geven uw organisatie praktisch advies op het gebied van de privacywetgeving. Meer weten?

KLIK VERDER VOOR DE MOGELIJKHEDEN!
15 april

Gegevens voor onderbouwing WOZ-waarde zijn geen persoonsgegevens


Gezien de tijd van het jaar gaan we weer massaal onze belastingaangiften invullen, waarbij ook de WOZ-waarde voor woningeigenaren weer relevant wordt. Maar kun je de gegevens die ten grondslag liggen aan de WOZ-waarde van je huis opvragen op basis van je inzagerecht uit de privacywetgeving? Nee, zo blijkt uit een recentelijke case die speelde voor de Raad van State (RvS).

> LEES MEER
9 april

Security officers are a privacy officer’s best friend


Het is weer eens wat anders dan de welbekende slogan die we allen van Marilyn Monroe kennen (“diamonds are a girl’s best friend”). Maar, in dit geval zeker waar. Net als dat je als vrouw schijnbaar diamanten nodig hebt, staat vast dat je als privacy officer – of Functionaris Gegevensbescherming (FG) – niet zonder de security officer of medewerker binnen je organisatie kunt. Waarom wij hiervan overtuigd zijn?

> LEES MEER
29 maart

Identificatieplicht: wat mag wel en wat niet?


In Nederland kennen wij de identificatieplicht. Dit betekent dat elke Nederlander vanaf 14 jaar een geldig identiteitsbewijs moet kunnen tonen. Soms kan het voor een organisatie nodig zijn om de identiteit of andere informatie van een persoon vast te stellen. Dit kan door iemand te vragen zijn identiteitsbewijs te laten zien. Wat mag dan wel en wat mag niet? Oftewel: mogen organisaties vragen om een identiteitsbewijs en gegevens hiervan overnemen?

> LEES MEER
20 maart

Crowdfunding: stand van zaken en een Europese verordening #1


Het kan lastig zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen om financiering aan te trekken. Bancaire leningen zijn vaak te duur of niet beschikbaar, waardoor steeds vaker gekozen wordt voor alternatieve vormen van financiering. Online (zakelijke) crowdfundingplatforms hebben daarom een opmars gemaakt. Hoe zit het met de regelgeving rondom crowdfundingplatforms?

> LEES MEER

De laatste editie van ons magazine al gelezen?

In ons magazine 'ICTRecht in de praktijk' houden wij lezers elk kwartaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom ICT en recht. Met vakartikelen, overzichten van wetgeving én meer! 

De 1e editie van 2019 is nu online terug te lezen!
KLIK HIER VOOR DEZE ONLINE EDITIE

OVERZICHT TRAININGEN & WEBINARS

Donderdag 9 mei 
FG/DPO training: FG in de zorg (ook los afneembaar)

Dinsdag 14 mei 
Privacy en persoonsgegevens: de basis (voor juridische professionals) 
Donderdag 16 mei 
Legal tech: modulair contracteren II (voor juridische professionals)

Dinsdag 21 mei 
Privacy & de AVG in het onderwijs (voor professionals uit het onderwijs & leveranciers voor het onderwijs)
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 

ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01

ICTRecht Noord-Nederland B.V., Helperpark 272-4, 9723 ZA, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 

Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465