Loading...

ICTRecht nieuwsbrief januari

By Ictrecht.nl received 1 year ago

Categories: Lawyers
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Welke gevolgen heeft de AVG op sollicitatieprocedures?
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

De AVG & sollicitatieprocedures: waar moeten organisaties op letten?


De veelbesproken privacywet heeft op veel gebieden voor veranderingen gezorgd. De sollicitatieprocedure is een van de processen waarbij een organisatie veel persoonsgegevens verwerkt. Het is dan ook van belang om op een zorgvuldige wijze met deze gegevens om te gaan. De vraag is: welke gevolgen heeft de AVG voor sollicitatieprocedures? Mogen sollicitatiebrieven en cv’s bijvoorbeeld nog wel bewaard worden?
> LEES MEER OVER DE AVG & SOLLICITATIES

Nu beschikbaar: onze vernieuwde factsheet 'Melden van datalekken'

  Sinds vorig jaar is de AVG van toepassing. Daarmee hebben het begrip ‘datalek’ en de daaraan gekoppelde meldplicht een nieuwe betekenis gekregen. Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Benieuwd wat een datalek nu precies is, wanneer een datalek gemeld moet worden, en hoe dit dan gedaan moet worden? Lees onze vernieuwde factsheet voor meer informatie over het melden van datalekken!
> KLIK HIER VOOR DEZE GRATIS FACTSHEET
9 januari 2019

Uw bedrijfsnaam in andermans domeinnaam, en nu?


Geschillen over domeinnamen of handelsnamen komen regelmatig voor. Ook als de domeinnaam geheel te goeder trouw is geregistreerd of wordt gebruikt. Wanneer is er sprake van handelsnaaminbreuk, en wat zijn de regels over het opnemen van een handelsnaam in uw domeinnaam? En wanneer sprake is van inbreuk: wat kunt u dan doen?
> LEES MEER
20 december 2018

Ook ICT-jurist worden? De opleiding begint in maart!


ICT en internet zijn belangrijker dan ooit voor de rechtspraktijk. Steeds meer producten en diensten transformeren naar ICT, iedere zakelijke transactie kent ICT-aspecten en nieuwe rechten voor burgers maken de rechtspraktijk steeds meer gefocust op ICT. Deze innovaties en ontwikkelingen roepen nieuwe vragen op; vragen waar het recht een antwoord op moet hebben. Wilt u hierop voorbereid zijn? Dat kan met onze opleiding tot ICT-jurist.
> LEES MEER
18 december 2018

Direct marketingrecht #4: reclamepost


Geregeld wordt data door organisaties ingezet voor direct marketing. In deze blogserie behandelen we de regels omtrent direct marketing en het gebruik van data voor direct marketing-doeleinden. In dit vierde deel leest u wat de regels zijn voor marketing via briefpost, oftewel reclamepost. Is toestemming vereist voor het sturen van reclamepost, en hoe zit het met verzet tegen het ontvangen van post?
> LEES MEER
14 december 2018

De gevolgen van de vijfde anti-witwasrichtlijn voor de cryptowereld


Afgelopen juli is op Europees niveau een aangepaste richtlijn in werking getreden: de vijfde anti-witwasrichtlijn (AMLD5). Lidstaten dienen op uiterlijk 10 januari 2020 te voldoen aan deze nieuwe richtlijn. Met de vijfde anti-witwasrichtlijn wil de Europese wetgever zorgen voor een breder toepassingsgebied van de vierde anti-witwasrichtlijn. Wat zijn de gevolgen van deze richtlijn voor de cryptowereld?
> LEES MEER

Een deskundige ICT-jurist nodig?


Van complex ICT-contract, intellectuele eigendomsrechten tot continuïteit in de cloud: onze ICT-juristen kunnen uw organisatie hierbij helpen. Heeft u behoefte aan een ICT-jurist met kennis van zaken? De juridisch adviseurs van ICTRecht kunnen de rol van ICT-jurist voor uw organisatie vervullen. De voordelen van het inhuren van een (parttime) ICT-jurist via ICTRecht op een rij:
  
KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN & WEBINARS

Donderdag 14 februari 2019 
Themadag FG-opleiding: Inventariseren en registreren (ook los afneembaar)
Donderdag 7 maart 2019 
Themadag FG-opleiding: Internet en security (ook los afneembaar)
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Helperpark 272-4, 9723 ZA, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2020