Loading...

ICTRecht nieuwsbrief september

By Ictrecht.nl received 4 months ago

Categories: Lawyers
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Wat te doen bij een datalek?
Direct uw juridische documenten in orde
Bekijk deze email in uw browser

Wat te doen bij datalekken?


Vrijwel dagelijks verschijnen ze in het nieuws: datalekken. Of het nu bij de overheid is, het mkb of een van de techgiganten, elke organisatie heeft ermee te maken. Zo werden er in 2018 maar liefst 20.881 datalekken bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gemeld, een verdubbeling ten opzichte van 2017.
Maar wat is een datalek nu precies, hoe kun je hier het beste op reageren en staat de AP meteen op de stoep na een datalek?
> LEES HIER WAT U KUNT DOEN BIJ EEN DATALEK

Bent u er ook bij?

BESTEL HIER TICKETS
13 september

UWV moet werknemer 250 euro schade-vergoeding betalen na datalek


Op 28 mei 2019 had Nederland (voor zover bekend) de primeur op het toekennen van een schade-vergoeding op grond van de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming).
Nu, nog geen vier maanden later heeft de kantonrechter van de rechtbank Amsterdam geoordeeld dat ook het UWV een schadevergoeding van € 250,- aan de betrokkene moet betalen.
> LEES MEER
12 september

Direct marketingrecht: ideële en charitatieve communicatie


Geregeld wordt data door organisaties ingezet voor direct marketingdoeleinden. Ondertussen zijn we er allemaal wel over uit: reclame sturen of bellen over een nieuw aanbod mag niet zomaar.
Een minder besproken onderwerp is het versturen van níét commerciële communicatie. Mag je zonder toestemming ongevraagd ideële en charitatieve communicatie verzenden?
> LEES MEER
4 september

Scholen lijden gezichtsverlies: gebruik biometrische gegevens niet altijd geslaagd


Het schooljaar is begonnen en de lerarentekorten blijven maar oplopen. Je kunt je voorstellen dat er daardoor mogelijk meer acute problemen zijn dan te voldoen aan privacywetgeving. 
Recente Europese voorbeelden van biometrische toepassingen binnen schoolgebouwen laten zien dat, hoewel deze technologie nuttig kan zijn, deze niet zomaar kan worden ingezet. Welke lessen kunnen Nederlandse scholen hieruit trekken?
> LEES MEER
7 augustus

Zes tips om rekening te houden met de privacy van social media gebruikers


Momenteel heerst er veel negativiteit over social media bedrijven. Zo zou Facebook haar gebruikers afluisteren. Over FaceApp wordt gezegd dat het bedrijf foto’s opslaat in een database en zelfs verkoopt aan derde partijen. We weten allemaal dat als we foto’s en berichten delen op social media, we een stukje van onze privacy weggeven. De grote social media magnaten doen er vervolgens mee wat ze willen. Zo hoort het natuurlijk niet. Waar moet elke verwerking van persoonsgegevens aan voldoen?
> LEES MEER

FG kennis en netwerkevenement!

ICTRecht organiseert op 19 november a.s. een interactief kennis- en netwerkevenement voor de beginnende en gevorderde Functionarissen voor gegevensbescherming (FG’s), Data Protection Officers (DPO’s) en privacy officers.

Tijdens het evenement zijn er gastsprekers van de Autoriteit Persoonsgegevens (met een Q&A), worden er workshops gehouden met ‘real life’ casussen, vinden er ‘FG dates’ plaats, kunnen er 1 op 1 vragen worden gesteld aan experts en is er een FG-pubquiz. 
Bent u in het bezit van een CIPP/E, CIPM of CIPT certificaat? Dan kunt u 5,5 CPE punten verdienen als u deelneemt aan ons evenement.

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

OVERZICHT TRAININGEN

Donderdag 3 oktober
Privacy & de AVG in het arbeidsrecht 
Dinsdag 8 oktober
Privacy en persoonsgegevens: de verdieping
Donderdag 10 oktober
Privacy en persoonsgegevens: omgang met datalekken
Donderdag 24 oktober
Privacy & de overheid
U ontvangt deze nieuwsbrief van juridisch adviesbureau ICTRecht B.V. omdat u zich daarvoor heeft ingeschreven. Ontvangt u te veel nieuwsbrieven of zijn ze niet meer relevant voor u? 
Update uw nieuwsbriefvoorkeuren of schrijf u volledig uit 
ICTRecht B.V., Jollemanhof 12, 1019 GW, Amsterdam, Nederland
KvK-inschrijving 34216164 - Btw-nummer NL8223.30.040.B01
ICTRecht Noord-Nederland B.V., Leonard Springerlaan 35, 9727 KB, Groningen, Nederland 
KvK-inschrijving 68038712 - Btw-nummer NL857275835.B01 
Legal ICT bvba, Avenue Louise 65, 1000, Brussels, België
Ondernemingsnummer 0696.909.465 - Btw-nummer BE 0696.909.465
 

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2020