NIEUWS|RESEARCH|VACATURES|WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

‘IEF Capital selecteert kandidaat-aandeelhouders in Mesdag-portfolio’

IEF Capital zou een aantal kandidaat-aandeelhouders hebben geselecteerd die mogen meedingen naar een belang in de voormalige Leo Mesdag-portefeuille. De vermogensbeheerder zou daarbij een beleggingswaarde voor de 34 winkelpanden en warenhuizen uit de portfolio hanteren van 1,6 miljard euro.

Lees meer

Klépierre wint zaak tegen Provast grotendeels

Rechtbank Rotterdam heeft een deel van de vorderingen van Markthal-eigenaar Klépierre tegen Markthal Rotterdam BV (Provast, red.) toegewezen. Over de geëiste betaling aan Klépierre van 500.000 euro aan exploitatiekosten doet de rechtbank later uitspraak.

Lees meer

Brussel tikt Nederland op vingers om ‘hypotheekberg’

De hypotheekschulden van Nederlandse huishoudens groeien door de gestegen huizenprijzen. Mede daardoor is de Nederlandse economie uit evenwicht. Ook is in sommige stadscentra een nieuwe zeepbel in de maak.

Lees meer

Vastgoed weer winstmaker voor Schiphol

Vastgoed draagt dankzij de herstelde markt weer fors bij aan de winst van Schiphol Group. Zo steeg de waarde van de vastgoedportefeuille met 71 miljoen euro, steeg de omzet uit verhuur naar 157 miljoen euro en leverde de hotelactiviteiten 29 miljoen euro op.

Lees meer

Eindgebruiker wil Amsterdams kantoor

De populariteit van Amsterdamse kantoren onder eindgebruikers is gegroeid. Alleen al in het vierde kwartaal van 2016 lag de opname in de hoofdstedelijke regio hoger dan het jaartotaal van iedere andere Nederlandse regio.

Lees meer

‘Honderd bedrijven naar Nederland om Brexit’

Vanwege de Brexit overwegen ongeveer honderd in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijven een overstap naar Nederland te maken. Dat zou 5.000 tot 10.000 banen op kunnen leveren.

Lees meer

Stationsgebied Amsterdam Centraal op schop

Het stationsgebied aan de stadszijde van Amsterdam Centraal wordt tussen 2018 en 2023 volledig heringericht. Volgende week maakt het stadsbestuur van Amsterdam wie de aanbesteding heeft gewonnen.

Lees meer

Vastgoedinvestering 100 miljoen in Scheveningen-Haven

VolkerWessels Vastgoed zal in Scheveningen-Haven tussen 2018 en 2022 85.000 m2 aan nieuwbouw en renovatie realiseren. De totale investering van alle betrokken partijen bedraagt 100 miljoen euro.

Lees meer

CBRE GI: grootschalige verbouwing Delftse Poort

CBRE Global Investors gaat nog eens tientallen miljoenen euro’s investeren in een grootschalige verbouwing van kantoor Delftse Poort. Ook heeft de institutionele belegger (voormalig) mede-eigenaar KanAm Grundinvest net voor 61,5 miljoen euro uitgekocht.

Lees meer

Samenwerkingstafel over groter aanbod middenhuursegment

Het Rijk en belangenorganisaties van gemeenten, bouwers, investeerders, corporaties en huurders, gaan onder leiding van Rob van Gijzel nauw samenwerken om het aanbod aan woningen in het middenhuursegment te stimuleren.

Lees meer
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Adviseur Veiligheid en Ondermijning
Manager Vastgoed & Facilities
Vastgoedacquisiteur

HET NIEUWS VAN

Robert Kohsiek

Deze week stond voor mij in het teken van de introductie van het Platform Amsterdam Middenhuur. De nieuwsbrief heeft hierover ook uitgebreid bericht. Vorig jaar tijdens een overleg met corporaties en beleggers ontstond het idee om samen te werken aan de bouw van nieuwe middenhuur woningen. Alle partijen zien de behoefte aan deze woningen en de noodzaak om tot een aanpak te komen. De idee achter PAM is om de kennis en kunde te bundelen, te komen tot een set van afspraken met als doel 10.000 nieuwe middenhuur woningen tot 2025. Vervolgens kan ieder zijn eigen ontwikkel- en investeringskracht inzetten. Een van de afspraken richt zich op bevordering van doorstroming vanuit de sociale huur via een voorrangsregeling. Nieuwe middenhuur woningen leiden hiermee ook tot ruimte binnen de sociale voorraad. Deze week hebben wij het PAMflet aangeboden aan wethouder Ivens en gaan de komende tijd aan de slag om tot concrete uitwerking te komen. De eerste slag is geslagen, op naar de eerste paal!
 
drs. Robert Kohsiek
Directeur Wonam

COLOFON

Contact
Disclaimer
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.