Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 22 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
IFRS-consultatie over duurzaamheidsstandaarden krijgt bijval
De IFRS Foundation, hoeder van de internationale IFRS-verslaggevingsstandaarden, zint op standaarden op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Het wil wel eerst van de markt weten hoeveel behoefte daaraan is. KPMG en beleggersvereniging Eumedion zijn blij met het initiatief.
Lees verder »
‘Versobering BOR maakt Nederland veruit meest onaantrekkelijk voor familiebedrijven’
Versobering van de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) zou Nederland ver op achterstand zetten ten opzichte van andere Europese landen, concludeert KPMG Meijburg na onderzoek. De regeling is vanwege de relatief strenge eisen nu al belemmerend voor opvolgers in familiebedrijven.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internet is booming business, maar hoe zit het met de btw?

Hoe weet je of de afnemer een particulier of een ondernemer is? Hoe moet de factuur eruitzien? Er gaat veel wijzigen, zoals het vervallen van de vrijstelling bij invoer voor goederen met een geringe waarde, de introductie van de MOSS aangifte voor webwinkels en de omzetdrempels. Marja van den Oetelaar praat je bij op 3 november.

Lees verder »
Opnieuw uitstel deadline voor vaststelling steunregeling sierteelt
Bloemkwekers en fritesaardappeltelers hebben een maand extra om de definitieve vaststelling van hun coronasteun aan te vragen. Reden: het is nog niet helemaal duidelijk wat accountants daarvoor moeten doen.
Lees verder »
EU neemt landbouwsubsidies op de schop
De Europese ministers van Landbouw hebben overeenstemming bereikt over het hervormen van het gezamenlijke landbouwbeleid en de daarmee gepaard gaande subsidies. Een vijfde van het budget voor inkomenssteun zal gaan naar boeren die bijdragen aan klimaat, milieu- en natuurdoelstellingen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2020: wat te doen met een miljoen?

Prinsjesdag 2020 bracht met de verhoging van de box 3-vrijstelling slechts een tussenstap. Het nieuwe kabinet ontkomt niet aan de invoering van een box 3-heffing over het werkelijke rendement. In welke box houdt je cliënt voortaan zijn vermogen aan? Jeroen Knol vertelt op 3 november de fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Aangepaste regels tijdelijke verhuur woonruimte tot 1 november
Sinds de komst van de tijdelijke spoedwet ‘Verlenging tijdelijke huurovereenkomsten’ is het tijdens de coronacrisis mogelijk om een tijdelijk huurcontract voor een korte periode te…
Lees verder »
Gerechtelijk onderzoek naar wegsluizen miljoenen bij failliete modegroep
In België doet de rechter onderzoek naar het wegsluizen van € 110 miljoen bij het failliete modebedrijf FNG, in Nederland bekend van winkelketen Miss Etam. Een accountant ontdekte de onregelmatigheden in de boekhouding.
Lees verder »
Machiel en de ziel van het familiebedrijf (2). ‘Heb je wel een echt vak geleerd?’
Beste lezers, graag wil ik jullie bedanken voor de vele reacties op mijn eerste blog. Het is geweldig om te zien hoe iedereen de familiedynamiek en problematiek op zijn/haar eigen manier ervaart, ermee omgaat en erover adviseert. Dat is logisch want elke familie, elk bedrijf, is anders. Het is prachtig om familiebedrijven te mogen adviseren. De […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Een wirwar aan systemen: welke ICT-straat maakt jouw accountantskantoor succesvol?

Welke software heb ik nodig om een succesvol accountantskantoor te zijn? Die keuze wordt bemoeilijkt door een wirwar aan systemen. Moderne accountantskantoren, zoals UWBS Financial Services, vertellen je graag welke ICT-straat hun kantoor succesvol maakt. Laat je inspireren.

Lees verder »
Kriton biedt PE-tool tegen vaste prijs
In het kader van de nieuwe PE-regeling die op 1 januari ingaat, heeft Kriton een PE-portfoliotool ontwikkeld. Het grote voordeel daarvan is naar eigen zeggen de vaste prijs en de mogelijkheid dat kantoren het eigen trainingsaanbod kunnen opnemen.
Lees verder »
Klacht over hoogte declaratie geen zaak voor Accountantskamer
De Accountantskamer heeft een klacht over hoogte en specificatie van een factuur ongegrond verklaard. Tenzij er beroepsregels zijn geschonden, is dat een zaak voor de Raad voor Geschillen van de NBA.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuwe merkidentiteit Mazars: ‘Kwaliteit, duidelijkheid en een ander perspectief’
Geen recht op 80%-regeling als levensloopregeling is voortgezet
RA tweede keer voor tuchtrechter om rol in geschil rond taxivervoerder
AFM past leidraad Wwft en Sanctiewet aan
OPLEIDINGEN
Leergang deelnemingen en consolidatie
NBA Opleidingen
28 oktober 2020
Cursus Btw en horeca
Fiscaal Vanmorgen
9 november 2020
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
28 november 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
Director assurance / externe accountant
CROP
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN