Je hebt al een abonnement vanaf €9,99!

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Dans Magazine Nieuwsbrief 4 april 2024  Ga naar de Facebookpagina  Ga naar de Instagram feed



Passie voor dans? Dan lees je Dans Magazine! 

In de vorige editie van Dans Magazine kon je het eerste deel van ‘Dansen met data’ lezen. In de komende editie gaan we nog dieper in op de toekomst van AI en dans. Artificial Intelligence gaat namelijk een steeds grotere rol spelen in de podiumkunsten.

Ook lees je over: 
•    Dans- en theatermaker Cecilia Moiso zet spots op taboes in de nieuwe voorstelling ADI(C)SCO
•    Verboden te dansen? Tot 1924 was dit realiteit in Amsterdam
•    Vier de lente met Introdans’ nieuwe voorstelling SPRING.

De nieuwste Dans Magazine valt bijna bij abonnees op de mat! Nog geen abonnee maar deze editie wel ontvangen? Bestel het nummer hier!

Nooit meer een editie missen? Abonneer je dan en krijg 6 keer per jaar Dans Magazine thuisgestuurd. 




Dansnieuws

Vrijdag 12 april opent Igone de Jongh het nieuwe dansfestival Dansdagen Haarlem. Dansmakers, choreografen en dansers presenteren tijdens het festival nieuw werk en doorbreken de grenzen tussen de dansstromingen. Professionals, amateurs en dansliefhebbers zetten drie dagen lang Haarlem als dansstad op de kaart. 

Het laatste dansnieuws lezen? Ga dan naar onze website.




7 ballettermen die je moét weten

De terminologie van het ballet is heel groot en uitgebreid. Het is daarom lastig om alle termen allemaal te onthouden. Dat alle termen in het Frans zijn, maakt het ook niet makkelijker. Wij zetten zeven van de belangrijkste termen op een rijtje.

Verder lezen


Ingezonden mededeling



Assembly Hall

Kidd Pivot / Crystal Pite / Jonathon Young

Na Betroffenheit en Revisor is het Canadese gezelschap Kidd Pivot terug in ITA met een nieuwe samenwerking tussen choreograaf Crystal Pite en theatermaker Jonathon Young. In Assembly Hall komt een groep middeleeuwse re-enactors bijeen voor hun Algemene Ledenvergadering. Naarmate de vergadering vordert, begint de grens tussen echt en re-enactment te vervagen, worden oude krachten opgewekt, en wordt al snel duidelijk dat er veel meer op het spel staat dan een nagespeeld middeleeuws toernooi. Assembly Hall belooft opnieuw een hybride danstheatervoorstelling te worden met de bekende geestigheid en inventiviteit van Kidd Pivot.

Verder lezen




Het ontstaan en de ontwikkeling van breakdance

Breakdance, ook wel bekend als breaking, b-boying of b-girling, is een energieke en expressieve dansstijl die zijn wortels heeft in de straten van New York City in de jaren 1970. Ontstaan als een vorm van zelfexpressie en concurrentie tussen jeugdbendes, is breakdance uitgegroeid tot een wereldwijde culturele beweging die dansers van alle achtergronden en nationaliteiten samenbrengt. Hoe heeft breakdance zich ontwikkeld door de jaren heen? En wat is de invloed op de moderne danswereld?

Verder lezen




7 dansstijlen om met je partner te leren

Dans is niet alleen een individuele kunstvorm, maar ook een sociale activiteit die mensen samenbrengt en verbindt. Dansen met een partner kan een intieme en plezierige ervaring zijn, waarbij je op een andere manier met elkaar communiceert. Of je nu een beginner bent of al wat danservaring hebt, er zijn tal van dansstijlen die je met je partner kunt leren. Wij zetten er 7 op een rijtje.

Verder lezen


Ingezonden mededeling



VIER x VIER op tour langs Nederlandse theaters 

In VIER x VIER nemen dansmakers Jefta Tanate, Charles Pas, Cheroney Pelupessy & Laura Daelemans je mee terug naar de essentie van dans. Met het lichaam als verbeeldingskracht en los van het gebaande pad, brengen ze vier korte performances. Persoonlijk, energiek en vol op de creativiteit. 

Laat je verbeelding prikkelen en ga mee op avontuur met de nieuwste generatie.

Volledige speellijst en tickets


Vacature accountmanager media

De uitgeverij van Dansmagazine is op zoek naar een goede verkoper! Haal jij energie uit het commerciële aspect van de verkoop, het aangaan van creatieve samenwerkingen en het behalen van realistische verkoop doelstellingen met een interessante bonus regeling? Kijk snel verder!

Lees verder


Uit onze agenda: 

5 april 2024
Open Dag Docent Dans/Euritmie-opleiding Hogeschool Leiden

April t/m 27 juni 2024
Groovement sessies op dinsdag- en donderdagavond in Arnhem

30 juni 2024 – 21 juli 2024
Russian Masters ballet summer

Ga naar onze agenda.


Word ambassadeur van Dans Magazine

Heb jij een dansschool óf geef je dansles en wil je graag ambassadeur worden van Dans Magazine? Dat kan! Hier vind je meer informatie over het ambassadeurschap.


 

Op Dansmagazine.nl vind je onder andere:

Choreografen en dansers Dansgezelschappen Voorstellingen
Dansopleidingen Dansscholen Abonnement nemen

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2024. Alle rechten voorbehouden.