Roots Winterquiz (win prijzen!) | Zo spot je roestende ransuilen | Comedy Wildlife Photography: de winnaars
21

21

Van De Groote Peel tot de Weerribben: wandel door 21 nationale parken >
 
 
Roots
Nu te zien
Roestende ransuilen

In de winter zoeken ransuilen gemeenschappelijke rust- of roestplaatsen op. Deze roestende ransuilen drukken zich overdag tegen de stam van een boom aan, vertrouwend op hun schutkleur.
Foto: Dini Liefferink

Roots
Hoera, het is weer de tijd van...
IJshaar!

Als er na een natte periode een beetje nachtvorst is, neemt de kans op ijshaar sterk toe. Een bijzonder fenomeen dat je minstens één keer gezien moet hebben! Deze week is er lichte vorst: met wat geluk kun je dan ijshaar vinden.
Foto: Francisca Bakker

Advertorial
Roots
Roots december-januari

Deze extra dikke wintereditie van Roots staat boordevol natuur. Van drieteenstrandlopers en de grote zaagbek tot bevers, egels (zó help je ze de winter door) en muskusossen in Noorwegen. We maken prachtige verstilde winterwandelingen op het eiland Tiengemeten, over Kempische landgoederen en in het Belgische Weert. En natuurlijk nog veel meer. Bestel 'm nu voor € 9,25 en profiteer binnen Nederland van gratis verzending.

Roots
Comedy Wildlife Photography Awards
De winnaars van 2023

Eerder kozen we al onze favorieten onder de kanshebbers van de Comedy Wildlife Photography Awards 2023. Vorige week werden dan eindelijk de winnaars onthuld. Met deze foto versloeg de winnaar maar liefst 5300 inzendingen uit 85 verschillende landen.
Foto: © Jason Moore / Comedy Wildlife 2023

Roots
Rennende bolletjes op het strand
Drieteenstrandlopers

Vaak krijgen we op de redactie van Roots deze vraag: 'Hoe heten die grappige kleine grijze rennende bolletjes op het strand? Ze dribbelen op hun ultrakorte pootjes vaak vlak voor de golven uit.' Dat zijn drieteenstrandlopers, een ‘gewone’ wintergast langs de gehele kustlijn.
Foto: Paul Böhre

Roots
Test je natuurkennis
Doe de Roots winterquiz!

De dagen zijn kort en dikwijls grijs, de temperatuur laag: ideaal weer om lekker binnen te blijven. Én om je met een warme drank in de knuisten te storten op de Roots winterquiz.
Foto's: Getty Images

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2023 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden